Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ο Σπύρος Σούλης και οι υπέροχες ιδέες του - Λευκό μπάνιο: Πώς να το κάνετε απίστευτα στιλάτο

Για μια νότα πολυτέλειας χρησιμοποιήστε χρυσές λεπτομέρειες.

Το λευκό είναι ένα χρώμα που συνηθίζεται πολύ στη διακόσμηση του μπάνιου. Τα περισσότερα μπάνια για την ακρίβεια είναι βαμμένα σε αποχρώσεις του λευκού και αυτός είναι ο λόγος που είπαμε να σας δείξουμε υπέροχες ιδέες για να δώσετε σε ένα λευκό μπάνιο χαρακτήρα και στιλ.

Προσθέστε φως Το λευκό χρώμα κάνει το μπάνιο να φαίνεται πιο φωτεινό. Παρόλα αυτά, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό για να κάνετε πιο ατμοσφαιρικές διάφορες γωνιές του μπάνιου σας.

Αν το μπάνιο έχει παράθυρα βάλτε λεπτές κουρτίνες (ή καθόλου κουρτίνες) ή στόρια για να μπαίνει το φως άπλετο μέσα στο χώρο. Οι ειδικοί σε θέματα φωτισμού προτείνουν να τοποθετείτε τις λάμπες στο ύψος των ματιών σας ώστε να μην δημιουργούνται σκιάσεις όταν βάφεστε ή ξυρίζεστε.

Αν μπορείτε να αποφύγετε τις κουρτίνες στο μπα΄νιο, κάντε το. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο φωτεινός και όμορφος.

Αν μπορείτε να αποφύγετε τις κουρτίνες στο μπάνιο, κάντε το. Αμέσως ο χώρος θα δείξει πιο φωτεινός και όμορφος.

Φυσικά υλικά Στο λευκό μπάνιο της παρακάτω φωτογραφίας έχει τοποθετηθεί ένα vintage φιστικί τραπεζάκι με νιπτήρα που δίνει στιλ σε όλο το χώρο και τον μεταμορφώνει εντελώς. Βάλτε κάποια vintage  στοιχεία στο μπάνιο σας και προσθέστε διάφορα υλικά όπως ξύλο ή μέταλλο για να του δώσετε περισσότερο χαρακτήρα.

Ένας παλιός καθρέφτης, μερικά άδεια βαζάκια μαρμελάδας βαμμένα σε διάφορες παλ αποχρώσεις για να αποκτήσουν πιο vintage χαρακτήρα (τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάζετε οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες ή χτένες) και ένα καλάθι από μπαμπού κάτω από το νιπτήρα, θα δώσουν έξτρα πόντους στιλ στο μπάνιο σας.

Τα vintage έπιπλα δίνουν πάντα στιλ σε ένα λευκό μπάνιο.

Τα vintage έπιπλα δίνουν πάντα στιλ σε ένα λευκό μπάνιο.

Μίνιμαλ Ένα απλά διακοσμημένο μπάνιο δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι βαρετό. Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι άλλωστε πολύ της μόδας και φυσικά την προτιμάμε από ένα μπάνιο παραφορτωμένο με ένα σωρό πράγματα. Για να πετύχετε μίνιμαλ αποτέλεσμα σε ένα λευκό μπάνιο θα πρέπει να αποφύγετε διακοσμητικά σε έντονα χρώματα και περίεργα σχήματα και να προτιμήσετε διακόσμηση σε απλές γραμμές και πιο παλ-ήρεμες αποχρώσεις.

Έξτρα tip Για ένα όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα θα πρέπει να έχετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους στο μπάνιο σας για να έχετε σε κοινή θέα μόνο τα απαραίτητα.

Μίνιμαλ δε σημαίνει απαραίτητα βαρετό. Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι must φέτος και ταιριάζει πολύ στο λευκό χρώμα.

Μίνιμαλ δεν σημαίνει απαραίτητα βαρετό. Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι must φέτος και ταιριάζει πολύ στο λευκό χρώμα.

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά Μερικές μικρές λεπτομέρειες μπορούν να αναβαθμίσουν δραματικά το χαρακτήρα του μπάνιου σας και να του δώσουν φρέσκια πνοή. Προσθέστε μεριά ανοιχτά ράφια, διακοσμήστε τα με λευκά διακοσμητικά και μερικά καθαρά φυσικά σφουγγάρια όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Τα διακοσμητικά φυσικά σφουγγάρια δίνουν έξτρα πόντους στιλ στη διακόσμηση αυτού του λευκού μπάνιου.

Τα φυσικά σφουγγάρια ως διακοσμητικά δίνουν έξτρα πόντους στιλ στη διακόσμηση αυτού του λευκού μπάνιου.

Τέχνη Αν βαριέστε τον λευκό τοίχο στο μπάνιο σας και δεν ξέρετε πώς να τον διακοσμήσετε, σας έχουμε τη λύση. Μια gallery με όμορφα πινακάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα. Επίσης μπορείτε να βάλετε διάφορα posters και logos που προηγουμένως, όμως, θα έχετε πλαστικοποιήσει για να μην χαλάσουν από την υγρασία.

Τip Μπορείτε να πλαστικοποιήσετε τις αφίσες ή τα πόστερ σας σε ειδικά καταστήματα εκτυπώσεων ή σε φωτογραφεία. Μπορείτε όμως να το κάνετε και μόνοι σας χρησιμοποιώντας το πλαστικό περιτύλιγμα που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας για να τυλίγουν τα εξώφυλλα των βιβλίων τους.

Μια gallery με πίνακες και μικρά έργα τέχνης θα δώσει στιλ και άποψη στο total white μπάνιο σας.

Μια gallery με πίνακες και μικρά έργα τέχνης θα δώσει στιλ και άποψη στο total white μπάνιο σας.

Vintage καθρέφτης Ένας vintage καθρέφτης μπορεί να αλλάξει τελείως την εικόνα του μπάνιου σας. Αν στο μπάνιο σας κυριαρχεί το λευκό χρώμα, ένας τέτοιος καθρέφτης θα του δώσει χαρακτήρα. Άλλωστε οι καθρέφτες τη φετινή σεζόν γίνονται το επίκεντρο της διακόσμησης και χαρίζουν στιλ στο χώρο.

Ένας vintage καθρέφτης μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σας.

Ένας vintage καθρέφτης μπορεί να μεταμορφώσει το χώρο σας.

Χρυσές λεπτομέρειες Το χρυσό είναι ένα χρώμα που ταιριάζει υπέροχα με το λευκό. Βάζοντας χρυσές λεπτομέρειες στο μπάνιο σας θα του δώσετε πιο πολυτελή όψη αλλά και στιλ. Επίσης το χρυσό χρώμα, σύμφωνα με το φενγκ σούι, φέρνει οικονομική ευημερία και άνεση.

Έξτρα tip Αν τα χερούλια, οι βάσεις των φωτιστικών, οι ράγες των πετσετών στο μπάνιο σας είναι μεταλλικά αλλά όχι χρυσά τότε μπορείτε πολύ εύκολα με ειδικό σπρέι χρυσής μπογιάς να τα βάψετε χρυσά. Έτσι το μπάνιο σας θα αναβαθμιστεί εύκολα και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Μπορείτε να βρείτε σπρέι χρυσής μπογιάς σε χρωματοπωλεία ή σε μεγάλα καταστήματα επίπλων αναφέρει το spirossoulis.

Για μια νότα πολυτέλειας χρησιμοποιήστε χρυσές λεπτομέρειες.

Για μια νότα πολυτέλειας χρησιμοποιήστε χρυσές λεπτομέρειες.

Φωτιστικά Τα φωτιστικά ή οι λάμπες που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν εύκολα να δώσουν στιλ στο μπάνιο σας. Σε συνδυασμό με ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια αυτές οι δύο αλλαγές θα μεταμορφώσουν το μπάνιο σας δίνοντάς του στιλ χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Τα φωτιστικά και οι λάμπες στο μπάνιο είναι ένας εύκολος και οιονομικός τρόπος για να δώσετε ζεστασιά και ρομαντισμό στον χώρο σας.

Τα φωτιστικά και οι λάμπες είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να δώσετε το στιλ που θέλετε στο μπάνιο σας.

Tip Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να βάζετε φώτα στο ταβάνι του μπάνιου ή στο πάνω μέρος του καθρέφτη γιατί αυτό το σημείο δημιουργεί σκιάσεις στο πρόσωπο ενώ επιπλέον σας μεγαλώνει κατά 10 χρόνια. Προτιμήστε, λοιπόν, να βάλετε φωτισμό δεξιά και αριστερά του καθρέφτη του μπάνιου στο ύψος των ματιών σας. Ο σωστός φωτισμός θα αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ