Topwoman η Χαρούλα Αλεξίου: H ''ηθοποιός'' της χρονιάς με τη φωνή που μας συγκινεί & μας ανατριχιάζει - Aφιέρωμα (φωτό - βίντεο)

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια ήταν φέτος μια μεγάλη έκπληξη της τηλεοπτικής σειράς Μaestro.

Η Χάρις Αλεξίου, αποτέλεσε την έκπληξη στην φετινή σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro,  που κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και να πάρει το εισιτήριο για το Netflix.

H σειρά ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της την Πέμπτη 15/12 και όλοι αναμένουν με αγωνία τον δεύτερο. Mάλιστα στις 19 Δεκεμβρίου και τα 9 επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του Netflix σε Ελλάδα και Κύπρο και από τις αρχές του 2023 για τον υπόλοιπο κόσμο

 

 

 

 

Στα εννέα επεισόδια του «Maestro», που είδαμε μέσα από την τηλεόραση του Mega, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγήθηκε αριστοτεχνικά μια συναρπαστική ιστορία πάθους και σύγκρουσης. 

Μετά από πολλές εβδομάδες αναμονής, οι τηλεθεατές έμαθαν ποιος σκότωσε τον Χαράλαμπο, ενώ η υπέροχη φωνή της Χαρούλας Αλεξίου αντήχησε και τραγουδώντας την «Προσευχή», συγκίνησε και έγινε πρώτο trend στο Twitter.

 

 

 

 

 

 

Tα σχόλια ήταν διθυραμβικά τόσο για τη συμμετοχή της στο Maestro όσο και για τη μαγική φωνή της, που έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν.

Λίγη ώρα μετά το φινάλε του «Maestro» η Χαρούλα Αλεξίου ανέβασε στο Instagram το απόσπασμα από την ερμηνεία της, ενώ έγραψε στη λεζάντα: «Τίποτα δεν τελειώνει… Έχει μέλλον αυτή η ιστορία… όλοι έχουν!».

 

 

 

 

 

 

Το Eirinika & το Made in Greece ετοίμασε ένα αφιέρωμα για την #topwoman που μας συγκινεί όλα αυτά τα χρόνια με τις ερμηνείες της. 

 

 

 

 

Λόγα λόγια για την σπουδαία ερμηνεύτρια

Γεννήθηκε ως Χαρίκλεια Ρουπάκα (27 Δεκεμβρίου 1950, Θήβα), και είναι καλλιτεχνικά γνωστή ως Χάρις Αλεξίου. Είναι μία από τις σημαντικότερες του ελληνικού τραγουδιού και η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

 Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές, πίστες και συναυλίες.

Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις.

 

 

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους. Παρότι η ίδια δε συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009),η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009.

 

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οκτώ από τους προσωπικούς της δίσκους έχουν ξεπεράσει τις 11.000.000 πωλήσεις, ούσα η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει στην ελληνική δισκογραφία.Τον Ιούνιο του 2020 δήλωσε ότι σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις ύστερα από πενήντα χρόνια παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι γιατί δεν την ακούει πια η φωνή της και δεν καταδέχεται να τραγουδάει αν δεν το κάνει καλά.

Στην ίδια συνέντευξη δηλώνει πως έχει ηχογραφήσει ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι , ένα ντουέτο μαζί με την σπουδαία Yasmin Levy. Το τραγούδι This Shadow κυκλοφορεί τον Ιούλιο από την Minos Emi.

 

 

Έπειτα από την ανακοίνωση της ότι αποσύρεται από το τραγούδι και τις ζωντανές εμφανίσεις, στρέφεται στο θέατρο, όπως είχε ήδη κάνει το 2016 με την παράσταση Χειρόγραφο και το 2017 με την Οπερέτα. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2020 πρωταγωνιστεί στον μονόλογο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη Μεταμφίεση σε σκηνοθεσία Σταύρου Ράγια στο θέατρο Μικρό Παλλάς..

 

 

 

 

Συνεχίζει την θεατρική στροφή στην καριέρα της και το καλοκαίρι του 2021 εμφανίζεται στην παράσταση Ιφιγένεια η εν Ταύροις σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη στον ρόλο της θεάς Αθηνάς, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα .

Δισκογραφία

45άρια

  • 1970: Όταν πίνει μια γυναίκα
  • 1970: Το παρασύνθημα
  • 1971: Έφυγε η αγάπη
  • Πάλι μοναχό το παιδί
  • 1971: Θα χω τις γρίλιες ανοιχτές
  • Τους άντρες θα καταραστώ
  • 1972: Χασάπικο 40
  • Αγάπη μέσα στη καρδιά
  • 1972: Μάης
  • Τόσα και τόσα ξημερώματα
  • 1973: Άσπρα, κόκκινα , κίτρινα, μπλε
  • Μαρία με τα κίτρινα
  • 1973: Πάει πάει Μανούλα μου
  • Το προσκλητήριο
  • 1973: Έφυγε το τρένο για τη Δύση
  • Σαν λουλούδι τσακισμένο
  • 1975: Να ΄ξερες φίλε
  • 1975: Όμορφέ μου κόσμε

 

 

 

 

 

 

Έχει παντρευτεί δύο φορές, με τον Αχιλλέα Θεοφίλου (παραγωγό) και τον Σωτήρη Μπασιάκο (μάνατζέρ της). Έχει υιοθετήσει έναν γιο, τον Μάνο Θεοφίλου, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον αγαπημένο της φίλο, Μάνο Λοΐζο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ