Τζούλια Ρόμπερτς: «Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η σύζυγός του Κορέτα πλήρωσαν το μαιευτήριο όταν γεννήθηκα» (βίντεο)

Πώς είχαν βοηθήσει τους γονείς της σταρ;

Η Τζούλια Ρόμπερτς αποκάλυψε ότι ο αείμνηστος Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ και η σύζυγός του, Κορέτα Σκοτ ​​Κινγκ, πλήρωσαν τον λογαριασμό του μαιευτηρίου όταν γεννήθηκε, καθώς οι γονείς της δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά.

Ενώ συνομιλούσε με την Gayle King, η σταρ του «Erin Brockovich» εξήγησε ότι οι γονείς της έγιναν φίλοι με τους Κινγκ, όσο ζούσαν στην Ατλάντα, όπου είχαν ιδρύσει μια σχολή θεάτρου.

«Μια μέρα η Κορέτα τηλεφώνησε στη μητέρα μου και ρώτησε αν τα παιδιά της θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στη σχολή, γιατί δυσκολεύονταν να βρουν ένα μέρος που θα δεχόταν τα παιδιά της», είπε η Ρόμπερτς, αναφερόμενη στον διαχωρισμό στη δεκαετία του 1960.

«Η μαμά μου της είπε "φυσικά, έλα", και έτσι έγιναν όλοι φίλοι  και μας βοήθησαν να βγούμε από τη δύσκολη θέση» πρόσθεσε η 55χρονη ηθοποιός στη συνέντευξή της.

Από πλευράς της η δημοσιογράφος είπε ότι η κίνηση των γονιών της «εξαιρετική», αφού ο ο κόσμος την δεκαετία του 60 δεν έβλεπε τότε «μικρά μαύρα παιδιά να αλληλεπιδρούν με μικρά λευκά παιδιά σε σχολή υποκριτικής», σύμφωνα με το pagesix.com.

Όταν γεννήθηκε η Τζούλια, οι γονείς της «δεν μπορούν να πληρώσουν» και έτσι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και η σύζυγός τους έσπευσαν να τους βοηθήσουν.

H Ρόμπερτς ήρθε στον κόσμο στις 28 Οκτωβρίου του 1967 και προχθές γιόρτασε τα 55ά γενέθλιά της, δημοσιεύοντας στο Instagram μια selfie στην οποία την βλέπουμε να πίνει τον καφέ της. 

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Martin Luther King Jr., 15 Ιανουαρίου 1929 – 4 Απριλίου 1968) ήταν Αμερικανός ιερέας του δόγματος των Βαπτιστών, ειρηνιστής και οπαδός της δράσης μέσω της παθητικής αντίστασης, ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων.

Η Κορέτα Σκοτ Κινγκ (Koretta Scott King, 27 Απριλίου 1927 - 30 Ιανουαρίου 2006) ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, ακτιβίστρια και σύζυγος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ από το 1953 έως το θάνατό του το 1968. Ήταν επίσης ιδρύτρια του Ινστιτούτου Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για την Ειρηνική Κοινωνική Αλλαγή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ