Ο Balenciaga ντύνει τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου - Δείτε τα υπέροχα κοστούμια (φωτό)

Το έργο «Last Days», το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Γκας Βαν Σαντ του 2005, έκανε πρεμιέρα στο Linbury Theatre και στοχεύει να φέρει σύγχρονη ανατροπή στο συγκεκριμένο θεατρικό είδος.

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου συνεργάζεται με τον οίκο μόδας Balenciaga, δημιουργίες του οποίου από τις συλλογές Φθινόπωρο 2022 και Χειμώνα 2022 εμφανίζονται πάνω στη σκηνή.

Το έργο «Last Days», το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Γκας Βαν Σαντ του 2005, έκανε πρεμιέρα στο Linbury Theatre και στοχεύει να φέρει σύγχρονη ανατροπή στο συγκεκριμέν οθεατρικό είδος.

 

 

Όπως και η ταινία, η όπερα βασίζεται στη ζωή του αείμνηστου Κερτ Κομπέιν, του αρχηγού του δημοφιλούς συγκροτήματος Nirvana της δεκαετίας του '90, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994.

Η σύμπραξη μεταξύ του καλλιτεχνικού διευθυντή του brand Demna, του στυλίστα Πάτρικ Γουέλντ, του Ματ Κόπσον, που έγραψε το λιμπρέτο και σκηνοθέτησε την παράσταση μαζί με την Άννα Μόρισεϊ και του συνθέτη Όλιβερ Λιθ.

royaloperahouse

Όπως και στην ταινία, ο κεντρικός χαρακτήρας ονομάζεται Μπλέικ. Τον υποδύεται η Γαλλίδα ηθοποιός/μοντέλο Αγκάτ Ρουσέλ, η αλλαγή φύλου ίσως βασίζεται σε σκηνές της ταινίας, στις οποίες μοιάζει ακριβώς με γυναίκα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η παράσταση «Last Days» συνδυάζει την τέχνη, τη μουσική, τη μόδα και τον κινηματογράφο για να δημιουργήσει μια πραγματικά σύγχρονη στιγμή μέσα στην όπερα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ