Αυγά ποσέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ότι πρέπει για πρωινό! - οι δύο τρόποι για να τα φτιάξετε

Είναι υγιεινά, είναι απολαυστικά, γίνονται εύκολα και συνδυάζονται με χίλιους δυο τρόπους

Υλικά 

  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 1/2 κ.γλ. ξύδι από κρασί

Για το σερβίρισμα

  • 1 αβοκάντο πολύ μαλακό
  • μαύρο ψωμί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Αυγά ποσέ

Για τέλεια αυγά ποσέ, αυτό που έχει σημασία είναι τα αυγά να είναι ολόφρεσκα. Είναι υγιεινά, είναι απολαυστικά, γίνονται εύκολα και συνδυάζονται με χίλιους δυο τρόπους. Πάνω σε πίτσα, σε σαλάτα, σε ανοικτό σάντουιτς με αβοκάντο ή πάνω σε τηγανιτές πατάτες μαζί με τριμμένη φέτα ή γραβιέρα!

Επιλέξτε τον τρόπο που σας βολεύει να τα φτιάχνετε και θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Πάμε να δούμε τους δύο τρόπους που μπορούμε να φτιάξουμε αυγά ποσέ.

Πρώτος τρόπος

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε νερό.

Το νερό πρέπει να έχει 5-6εκ. βάθος μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το ξύδι.

Βάζουμε το νερό να σιγοβράζει.

Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει ελαφρά.

Σπάμε με προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ το καθένα.

Με το σύρμα ή με τρυπητή κουτάλα, δημιουργούμε δίνη νερού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας κυκλικά το νερό.

Με τη φορά της δίνης νερού θα βοηθήσουμε το ασπράδι να καλύψει τον κρόκο σωστά.

Πάμε το μπολ με το σπασμένο αυγό όσο πιο κοντά στο ζεστό νερό γίνεται.

Αμέσως ρίχνουμε το αυγό.

Πρώτα πρέπει να πέσει το ασπράδι και μετά ο κρόκος στο κέντρο της δίνης του βραστού νερού.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3′ ακριβώς.

Με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά αφαιρούμε το αυγό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα επόμενα αυγά ποσέ.

Δεύτερος τρόπος

Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, απαλά ρίχνουμε το ξύδι και ρίχνουμε τα αυγά.

Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα αυγά στο νερό να σταθεροποιηθούν μέσα στο ζεστό νερό.

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αυγά ποσέ σε απορροφητικό χαρτί.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι της και, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

Εκτός από αγαπημένη τηλεοπτική σεφ με καθημερινή παρουσία στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι ιδιοκτήτρια του διεθνούς φήμης εστιατορίου«Παπαδάκης», το οποίο αφού λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία στην Πάρο, μεταφέρθηκε το 2005 στην Αθήνα, στην καρδιά του Κολωνακίου (Φωκυλίδου 15 & Βουκουρεστίου). Έχει μαγειρέψει για τον Πιρς Μπρόσναν. Ο Ζαν Πολ Γκοτιέ, όταν βρίσκεται στην Αθήνα, δίνει ραντεβού κάθε βράδυ στον ΠΑΠΑΔΑΚΗ, παρέα με όστρακα, αχινό και ψάρι.

Ο συνάδελφός του, Kenzo, παραγγέλνει στους φίλους του να του πηγαίνουν στο Παρίσι λικέρ φράουλα της Αργυρώς! Ο Μπίλι Ζέιν, αφού δοκίμασε το κατσικάκι φρικασέ και την τυρόπιτά της, ζήτησε να του τυλίξουν φαγητό και για το …ξενοδοχείο! Φυσικά, ούτε οι διάσημοι συνάδελφοί της, Michele Roux, Cat Cora, Jim Botsakos και Michael Psilakis, δεν μπορούν να αντισταθούν στο χταπόδι της με μέλι, στα τριμμένα πατατάκια και στη ρεβιθάδα με ταραμοσαλάτα!

«Το εστιατόριο «Παπαδάκης» πρωτολειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Η απόφαση πάρθηκε από κοινού µε τον σύζυγό µου, ο οποίος –αν και αφανής ήρωας– είναι εκείνος που με στηρίζει σε κάθε µου κίνηση. Έπειτα από σχεδόν µία δεκαετία επιτυχημένης λειτουργίας στην Πάρο, τον Νοέμβριο του 2005, μεταφέραμε το εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι».

Η Αργυρώ μοιράζει το χρόνο της μεταξύ του εστιατορίου και της συγγραφής βιβλίων, αλλά ασχολείται και με τηλεοπτικές εκπομπές και επιτυχημένες δραστηριότητες στην Αμερική.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία μαγειρικής που έχουν γίνει best-seller και έχει παρουσία στην τηλεόραση κάθε τηλεοπτική σαιζόν, τα τελευταία 10 χρόνια. Διδάσκει στη Le Monde και η μεγάλη της αγάπη είναι το www.argiro.gr, το site μαγειρικής με τους περισσότερους επισκέπτες. Συγχρόνως, σε συνεργασία με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Greek American Foundation και το Project Hope της Αμερικής, μαγειρεύει σε φιλανθρωπικά γκαλά στην Αμερική, όπου θεωρείται πρέσβειρα της ελληνική κουζίνας.

 Το Μάιο, η Αργυρώ είχε την τιμητική της στην Disneyland, όπου ετοίμασε το μενού για όλα τα εστιατόρια του πάρκου, επιμελήθηκε το επίσημο δείπνο των 12 πιάτων, αλλά και το μενού της βραδιάς των βραβείων Gabby που φέτος έγιναν στο Λος Άντζελες. Η Αργυρώ μαγείρεψε για τους star και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ