Το τελευταίο «αντίο» στην Μάρθα Καραγιάννη: Υποβασταζόμενη στην κηδεία η Ντόρα Δούμα - Λύγισε η Ζωζώ Σαπουντζάκη (φωτό & βίντεο)

Συγκίνηση στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στην Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών την περασμένη Κυριακή.

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου έδωσαν το παρών στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού.

 

Τραγική φιγούρα η αδελφική φίλη και συγκάτοικος της Ντόρα Δούμα, η οποία και έστειλε ένα στεφάνι σε σχήμα καρδιάς που έγραφε: «Καλό ταξίδι Μαρθούλα. Η Ντόρα σου».

Η κ. Δούμα έφτασε υποβασταζόμενη από τη σύζυγο του Δημήτρη Σούρα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με την ίδια να λέει στις τηλεοπτικές κάμερες:  «Εσείς ήρθατε εδώ για τη Μάρθα την Καραγιάννη. Τη Μάρθα σας. Εγώ ήρθα εδώ να αποχαιρετήσω τη Μαρθούλα μου, τη δικιά μου Μάρθα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δε μπορώ να πω τίποτα άλλο, θα τα πούμε μετά».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σούρας μιλούσε στο τηλέφωνο με την Ντόρα Δούμα και την Μάρθα Καραγιάννη, όταν η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή. Ο γνωστός ψυχίατρος  - που έδωσε φυσικά το παρών στην κηδεία - είχε αναφέρει για την σχέση των δύο γυναικών ότι: «Η Ντόρα Δούμα είναι η αδερφή, η φίλη, η κολλητή, η συγκάτοικος της Μάρθας. Η Μάρθα ζούσε με τη Ντόρα 40 χρόνια. Ήταν φίλες 55 χρόνια».

Τόσο η κ Δούμα και ο Δημήτρης Σούρας, όσο και η Ζωζώ Σαπουντζάκη λύγισαν πάνω από το φέρετρο της Μάρθας Καραγιάννη, με τις δύο γυναίκες να μην μπορούν να κρύψουν την συγκίνησή τους. «Να με περιμένει» θα πει στις κάμερες η Ζωζώ Σαπουντζάκη, για την φίλη και συνάδελφό της που έφυγε από τη ζωή.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

Στεφάνια έστειλαν οι οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρης-Ελένη-Νίκη Σούρα, Μαίρη Χρονοπούλου, Κάτια Δανδουλάκη, Όμιλος Αντέννα, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Finos Film, Μίμης και Λουκίλα Πλέσσα, Θεοδώρα Βουτσά, Γιάννης Μπουρνέλης, Τμήμα και Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.ά.

Ανάμεσα σε όσους πήγαν στην κηδεία ήταν η Άννα Φόνσου, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά Αλίκη Κατσαβού, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, η Μαρία Καορινθίου με τον σύζυγό της Γιάννη Αϊβάζη, η Σάντρα Βουτσά και ο Δημήτρης Μαροσούλης.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: NDP/ ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ & EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ