Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν: Αναχώρησαν εσπευσμένα για την Αμερική μετά την κηδεία – Ποιος ζήτησε… διαιτητή να γεφυρωθούν οι διαφορές με τη βασιλική οικογένεια 

Ο Κάρολος τους αγνόησε και έφυγε για τη Σκωτία

 

Δεν τους σήκωνε ο τόπος και έφυγαν άρον άρον… Ο λόγος για τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ που έφυγαν εσπευσμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο 17 ημέρες μετά τον απροσδόκητο θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και επέστρεψαν στην Καλιφόρνια για να είναι κοντά στα δύο παιδιά τους, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ.

«Είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχουν μείνει μακριά τους», ανέφερε πηγή στο Us Weekly. Σύμφωνα με τους Times, το ζευγάρι βρισκόταν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τελετής ταφής της σορού της μονάρχη. Αμέσως μετά, πήρε την πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο του Χίθροου για το ταξίδι της επιστροφής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λέγεται ότι η παραμονή του Χάρι και της Μέγκαν στη Βρετανία ήταν η αφορμή να επανενωθούν με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ίσως να σηματοδοτεί το τέλος της οικογενειακής διαμάχης με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

 

 

Πάντως ο δούκας και η δούκισσα έφυγαν χωρίς να έχουν καταφέρει να δουν τετ α τετ τον βασιλιά Κάρολο. Η Μέγκαν Μαρκλ είχε εκφράσει αυτή την επιθυμία μέσω επιστολής της. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νιλ Σον, ο οποίος ασχολείται με τα της βασιλικής οικογένειας, μια «πολύ έμπιστη πηγή» του αποκάλυψε την επιθυμία της Μέγκαν να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον νέο βασιλιά. Ο Σον υποστήριξε πως η πρώην ηθοποιός ήθελε να «ξεκαθαρίσει τα πράγματα», προτού η ίδια και ο σύζυγός της επιστρέψουν στις ΗΠΑ όπου μένουν πλέον μόνιμα. «Θα ήταν μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το κλίμα και να εξηγήσει εν μέρει τη λογική πίσω από αυτά που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια με τον Χάρι. Ό,τι κι αν πιστεύει κανείς, η αυτοπεποίθηση της Μέγκαν είναι αξιοθαύμαστη», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Ανάλογη κίνηση φέρεται να έκανε, σύμφωνα με τη Daily Mail, και ο Χάρι αλλά έπεσε στο κενό, αφού πρώτα η Καμίλα λερώθηκε με το τσάι της στο άκουσμα της και ο Ουίλιαμ σταμάτησε να ανασαίνει μέχρι να μάθει ότι οι Σάσεξ θα επέστρεφαν τελικώς στα αμερικανικά εδάφη. αυτό υποστηρίζει στο βιβλίο της The New Royals, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Κάρτι Νίκολς. Ωστόσο, καμιά συνάντηση του ζευγαριού με τον βασιλιά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Credits: Twitter

Ο μεν Κάρολος, αμέσως μετά από την κηδεία της μητέρας του, αναχώρησε για τη Σκοτία όπου θα συνεχίσει να πενθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη. Το δε ζεύγος των «Σάσεξ», ήτοι ο Χάρι και η Μέγκαν, επιστρέφουν στις ΗΠΑ και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, τον 3χρονο Άρτσι και τη μόλις 1 έτους Λίλιμπετ, ύστερα από δύο εβδομάδες αποχωρισμού. Πίσω στη Βρετανία οι Σάσεξ άφησαν ανάμεικτες εντυπώσεις, καθώς η παρουσία τους στην κηδεία αντιμετωπίστηκε με καχυποψία, ενίοτε και πικρόχολα, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση ότι ο βρετανικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει την «αποστασία» του Χάρι. Ιδιαίτερα τώρα, σε μια περίοδο όπου η μοναρχία σχεδόν λατρεύεται, ελέω της τελευτής της Αυτής Μεγαλειότητος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ