Gaspacho ντομάτας με κρουτόν από μανούρι από τον βραβευμένο μας σεφ Ηλία Ιωσηφέλη

Υλικά για 4 μερίδες  


 
 
Για τη σούπα
 
Ντομάτες 1kg
Αγγούρι 1 τεμ.
Πιπεριές κόκκινες 2 τεμ
Πιπεριές πράσινες 2 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ξύδι 3κ.σ.
Ελαιόλαδο 6κ.σ.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πελτές ντομάτας 1 κ.σ.
Κρεμμύδι 1 μεγάλο
Σέλερι 50gr
Μαϊντανός 50gr
 
Για τα κρουτόν από μανούρι
 
Μανούρι 100 gr
Κορν φλαουρ 50 gr
Λάδι για τηγάνισμα
 
 
Εκτέλεση
 
Για τη σούπα
 
Σε μια λεκάνη κόβουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Έπειτα περνάμε σταδιακά όλο το μίγμα από το μπλέντερ, ώστε να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται. Εάν η σούπα μας βγει πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο κρύο νερό. Σκεπάζουμε και διατηρούμε τη σούπα στο ψυγείο.
 
Για τα κρουτον από μανούρι
 
Κόβουμε το μανούρι σε μικρούς κύβους και πασπαλίζουμε με κορν φλαουρ. Τους περνάμε από σίτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
 
 
Για το σερβίρισμα
 
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, τοποθετώντας στο κέντρο τα κρουτον από το μανούρι. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σταγόνες από γλάσο βαλσάμικο.


Who is Who



Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ