Ο πρίγκιπας Νικόλαος τίμησε την θεία του βασίλισσα Ελισάβετ στα εγκαίνια της έκθεσής του στο Σικάγο (βίντεο)

 Ήταν πολύ θερμή με τρομερή αίσθηση του χιούμορ»

Ο πρίγκιπας Νικόλαος τίμησε την αείμνηστη θεία του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β', σε έκθεση φωτογραφικών έργων του στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο των ΗΠΑ.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β' πέθανε χθες, η θεία μου Λίλιμπετ (σ.σ. έτσι φώναζαν την Ελισάβετ τα κοντινά της πρόσωπα). Ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος που έζησε μια αξιοσημείωτη ζωή. Ήταν πολύ θερμή με τρομερή αίσθηση του χιούμορ και με πάντα σοφά λόγια» είπε.

Με το χέρι στην καρδιά οδήγησε τους παρευρισκόμενους σε ενός μλεπτού σιγή μέσα στη γκαλερί όπου έμαθε για τον θάνατo της, αναφέρει το abc7chicago.com.

Ο ξάδερφος και νονός του Νικόλαου, ο βασιλιάς Κάρολος Γ', επισκέφτηκε για τελευταία φορά το Σικάγο το 1986, όπου τον υποδέχτηκε ο τότε δήμαρχος Χάρολντ Ουάσινγκτον και πλήθος κόσμοθυ.

«Νομίζω ότι θα γίνει ένας υποδειγματικός βασιλιάς» πρόσθεσε ο Νικόλαος για τον νέο μονάρχη της Βρετανίας.

Η έκθεση του έχει τίτλο «Resilience» και περιλαμβάνει φωτογραφίες που εξερευνούν την ισχυρή σχέση της Ελλάδας με τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος. 

«Σε αυτή τη σκοτεινή εποχή, είναι καιρός να αναλογιστούμε και να γιορτάσουμε όλα τα επιτεύγματα της (σσ. Ελισάβετ), και αυτό προσπαθώ να κάνω, αντί να είμαι λυπημένος. Νομίζω ότι έζησε μια γεμάτη ζωή» πρόσθεσε ο γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου.

 

 

Δείτε επίσης: Συντετριμμένος από τον θάνατο της Ελισάβετ ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί»

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σε δήλωσή του για τον χαμό της Ελισάβετ είχε αναφέρει: «Ο κόσμος θρηνεί τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, της θείας Λίλιμπετ. Έκανε το καθήκον της ως το τέλος. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα πρέπει όλοι να είμαστε ευγνώμονες για εκείνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ