Το άτακτο πρώην αφεντικό της McDonald’s επέστρεψε 105εκατ. δολάρια για ανάρμοστη σχέση με τρεις υπαλλήλους του – Η εκδίκηση του… πιάτο κρύο 

Είχε συνάψει ερωτική σχέση με υπάλληλο του και είχε στείλει δεκάδες γυμνές φωτογραφίες σε τρεις άλλες γυναίκες της εταιρείας 

 


 

 

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ο Steve Easterbrook, ο πρώην CEO του McDonald’s, που απολύθηκε για ανάρμοστη σχέση με υπάλληλο του, βρήκε δουλειά στην ανταγωνιστική εταιρεία, Clean Kitchen Club, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα εταιρεία βασίζεται στη φυτοφαγική διατροφή, όπως γράφει το Business Insider, και στόχος του προαναφερόμενου είναι να την απογειώσει, ακριβώς όπως έκανε με τα McDonald’s το 2015, τότε που οι πωλήσεις τους είχαν πέσει στα τάρταρα. Η αντιμαχία ανάμεσα στις δύο πλευρές που μπορεί να έληξε με εξωδικαστική συμφωνία, φαίνεται ότι συνεχίζεται με άλλο τρόπο.

 

 

Για την ιστορία όλα ξεκίνησαν λόγω του ότι η πολιτική των εταιρειών στο εξωτερικό είναι πολύ αυστηρή ως προς το πλαίσιο σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων ή μεταξύ των διευθυντών με το υπαλληλικό προσωπικό. Γι’ αυτό το λόγο ο Easterbrook υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη θέση του CEO των McDonald’s το 2019, επειδή είχε συνάψει ακατάλληλη σχέση με μια υφισταμένη του, απέκρυψε τα σχετικά στοιχεία και είπε  ψέματα για τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν για τρεις ακόμα γυναίκες.

 

 

Υποχρεώθηκε επιπλέον κλείνοντας πίσω του την πόρτα να επιστρέψει την αποζημίωση των 105 εκατ. δολαρίων σε μετρητά που είχε πάρει φεύγοντας, αλλά και μετοχές στην εταιρεία fast food, που τον μήνυσε για όλα τα παραπάνω, μαζί με μια έγγραφη συγνώμη του. Συγκεκριμένα, όπως υπενθυμίζουν οι New York Times, ο Easterbrook κατηγορήθηκε ότι έστειλε δεκάδες γυμνές φωτογραφίες σε υπαλλήλους του από το εταιρικό του κομπιούτερ.

 

 

Μεταξύ του προσωπικού των McDonald’s ήταν γνωστό ότι του άρεσαν οι νεώτερες γυναίκες και ότι σύχναζε στο Viagra Triangle του Σικάγο, μια περιοχή γεμάτη μπαρ και ώριμους κυρίους προς αναζήτηση νεώτερων αιθέριων υπάρξεων. Επίσης στη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές ζητήθηκε από τον Easterbrook, και εκείνος το αποδέχτηκε, να μην δουλέψει για δύο έτη.

 

 

Η χρονική «απαγόρευση» έληξε κι εκείνος παίρνει την εκδίκηση του δουλεύοντας σήμερα σκληρά για την αντίπαλη εταιρεία. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ