Μμμμ - Πεντανόστιμη καυτερή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο από τον σεφ μας Κωνσταντίνο Μουζάκη!


Υλικά
 
για 4 άτομα
·    ½ κιλό φασόλια ξερά (γίγαντες ή και μικρά)
·    2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
·    1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
·    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
·    4 ξερές, καυτερές, κόκκινες πιπεριές
·    λίγο σέλινο, ψιλοκομμένο
·    300 γραμμ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε κομμάτια 3 εκ.
·    ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
·    αλάτι

Εκτέλεση
1.    Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε μερικές ώρες σε μια λεκάνη με νερό να μαλακώσουν.
2.    Αν θυμηθούμε, είναι καλύτερα να τα μουλιάσουμε αποβραδίς.
3.    Τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα για 5 λεπτά και πετάμε το νερό.
4.    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 10 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν (περίπου 1 ώρα, ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι).
5.    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λουκάνικο, το αλάτι και το λάδι και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
6.    Δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο και το αλάτι (αν το βάλουμε νωρίτερα, θα σκληρύνουν τα φασόλια) και 5 λεπτά προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε και το λάδι.
7.    Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή.

Who is Who


Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. 


Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ