Μόνο στο eirinika.gr: Αυτή είναι η συνταγή με το φιρίκι σε κόκκινο κρασί με πούδρα μαστίχας Χίου που ξετρέλανε τον Επίτροπο Dacian Ciolo, αρμόδιο για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη! (φωτό)

Ο πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Μίλτος Καρούμπας, μας έδωσε την συνταγή για το εξαίσιο φιρίκι με κόκκινο κρασί και πούδρα μαστίχας Χίου.

Ο πρόεδρος της λέσχης Αρχιμαγείρων Μίλτος Καρούμπας, μας έδωσε την συνταγή για το εξαίσιο φιρίκι με κόκκινο κρασί και πούδρα μαστίχας Χίου.



Ένα Ελληνικότατο επιδόρπιο που θα σας ενθουσιάσει. Το ετοίμασαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων για την εκδήλωση παρουσίασης των Ελληνικών Προϊόντων ΠΟΠ που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με παρόντες τον Ευρωπαίο  Επίτροπο Dacian Ciolo, αρμόδιο για την Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αθανάσιο Τσαυτάρη.
 
Φιρίκι στον φούρνο πουδραρισμένο με μαστίχα Χίου
 
Υλικά:

12 μήλα φιρίκια
Μαστίχα Χίου σε σκόνη - πούδρα
Ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Κόκκινο κρασί
Σταφίδες Κορινθίας
Γιαούρτι στραγγιστό
 
Βάζουμε τα φιρίκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο εμβαπτισμένα σε κόκκινο κρασί που να φτάνει μέχρι την μέση του μήλου ενώ προσθέτουμε ζάχαρη κρυσταλλιζέ και τα πουδράρουμε με μαστίχα Χίου.

Όταν τα μήλα μας ψηθούν και είναι μαλακά παίρνουμε το κρασί που περισσεύει και το βράζουμε με μέλι και σταφίδες για να δημιουργήσουμε ένα ωραίο σιρόπι.. Σε ποτήρι του κρασιού τοποθετούμε 1/3 του ποτηριού γιαούρτι στραγγιστό τοποθετούμε το ψημένο
φιρίκι και το περιχύνουμε με  το σιρόπι.
 
Καλή σας επιτυχία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ