Λάρισα: "Λιθόκερος" - Το τεράστιο δηλητηριώδες σκαθάρι που επέπλεε ανάμεσα στα φύκια (φωτό)

Ένα δηλητηριώδες αμφίβιο που μοιάζει με γιγάντια κατσαρίδα...

Ένα απίστευτο και ανατριχιαστικό θέαμα αντίκρισε μια γυναίκα στην περιοχή της Λάρισας, όταν την στιγμή που κολυμπούσε, εντόπισε ένα τεράστιο δηλητηριώδες σκαθάρι να επιπλέει ανάμεσα στα φύκια. 

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα απολάμβανε το μπάνιο της στην παραλία Καστρί, όταν ανάμεσα στα φύκια είδε να επιπλέει ένα τεράστιο έντομο σαν γιγάντιο σκαθάρι. Έναν Λιθόκερο "Lethocerus patruelis, Belostomatidae”, όπως είναι η επιστημονική ονομασία του εντόμου.

Όπως αναφέρει η γυναίκα, το μέγεθος και η απειλητική όψη του τεράστιου σκαθαριού της έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, που έψαξε γι’ αυτό στο Διαδίκτυο.

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την περασμένη Κυριακή, καθώς κάναμε το μπάνιο μας στο Καστρί, είδαμε να επιπλέει στην επιφάνεια και ανάμεσα στα φύκια το αμφίβιο σκαθάρι που βλέπετε στην εικόνα. Κάτι μου θύμισε και έτσι το έψαξα λίγο… είναι ο Λιθόκερος, ένα αμφίβιο δηλητηριώδες σκαθάρι με μήκος περίπου 10 εκ., που εμφανίστηκε και πριν δυο χρόνια στην παραλία του Πλαταμώνα. Μάλιστα είχε τσιμπήσει και ένα παιδάκι προκαλώντας του δυνατό πόνο. Να προσέχετε ιδιαίτερα τα παιδάκια σας” έγραψε η γυναίκα στην ανάρτησή της στα social media, προειδοποιώντας για το επικίνδυνο έντομο με το επώδυνο τσίμπημα, σύμφωνα με το onlarissa.

Ειδικότερα, ο Λιθόκερος αποτελεί ένα γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, που έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα και καταβροχθίζει οστρακόδερμαψάρια και αμφίβια.

Ο Λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis – Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών. Το δάγκωμα του μπορεί να είναι δηλητηριώδες και να προκαλεί οξύ πόνο, δεν καθίσταται ωστόσο θανατηφόρο για τον άνθρωπο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ