Γιάννης Λουκάκος: Το μυστικό για να διατηρήσουν στο βράσιμο τα λαχανικά το χρώμα τους & τα θρεπτικά τους συστατικά (βίντεο)

Τα λαχανικά δεν τα βράζουμε πολύ για να μη χάνουν τις ουσίες τους.

Φέρνουμε σε βρασμό μία κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε 5% αλάτι και ρίχνουμε τα λαχανικά μας. Φροντίζουμε η κατσαρόλα να χωράει περισσότερο νερό από τα λαχανικά μας, έτσι ώστε να μη πέσει πολύ η θερμοκρασία του νερού μόλις τα προσθέσουμε. Δε βράζουμε πολύ τα λαχανικά αλλά σε σημείο που να είναι ευχάριστα στο δάγκωμα, περίπου 2 λεπτά.

Μόλις βεβαιωθούμε ότι το λαχανικό μας έχει βράσει το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε ένα κρύο μπαίν μαρί. Το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει και το αποθηκεύουμε σε σκεύος με χαρτί ή πετσέτα. Διατηρούμε στη κατσαρόλα για άμεση κατανάλωση.

Tips

  • Διαλέγουμε ένα σκεύος που να χωράει αρκετά περισσότερο νερό από την ποσότητα των λαχανικών μας. Θέλουμε όταν τα βάλουμε μέσα να μην κοπεί ο βρασμός του νερού ή έστω να κοπεί για πολύ λίγο.
  • Το νερό να είναι αλατισμένο και να βράζει καλά (να κοχλάζει), η φωτιά να είναι δυνατή και μόνο τότε ρίχνουμε τα λαχανικά μας.
  • Τα βράζουμε όσο λιγότερο γίνεται, σε σημείο που νιώθουμε άνετα να τα φάμε. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο βράζουν τόσο πιο πολύ χάνουν τις ουσίες τους αλλά και το χρώμα τους.

 

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

 

 

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ