To eirinika παρουσιάζει το top 10 των Μade in Greece γυναικείων ρούχων - Oι καλύτεροι designesrs, τα ωραιότερα καλοκαιρινά μαζί (φωτορεπορταζ)

O οδηγός σας για τα ρούχα του φετινού καλοκαιριού.... 

Το eirinika, πιστό στην ταυτότητα του αλλά κυρίως με εμπιστοσύνη στους Έλληνες σχεδιαστές ή τις πολύ ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές προσπάθειες Ελλήνων επιχειρηματιών στον τομέα της ένδυσης, παρουσιάζει 10 διαφορετικά ρεπορτάζ με ρούχα, από τις νέες τους συλλογές.

10 διαφορετικοί σχεδιαστές ή μάρκες με τα τοp outfits του καλοκαιριού , ποιοτικά, μοντέρνα, θηλυκά, ανάλαφρα.

Στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή, αναδημοσιεύουμε σε ένα ρεπορτάζ 10 από τις πιο γνωστές υπογραφές στο Ελληνικό ρούχο.

Ανοίξτε και ξεφυλλίσατε θα λέγαμε παλιά, αν ήταν περιοδικό τώρα δεν έχετε παρά να κάνετε scroll down! 

1 Themis Z: Η νέα κολεξιόν με κομψά stylish & σικ φορέματα, καφτάνια, πουκαμίσες της εμπνευσμένης Θέμιδας Ζουγανέλη Κανελλοπούλου 

Τα καφτάνια, τα φορέματα και οι πουκαμίσες είναι τα απόλυτα ρούχα για το καλοκαίρι και που αλλού να στραφούμε πέρα από την νέα κολεξιόν της Θέμιδας  Ζουγανέλη Κανελλοπούλου, την σχεδιάστρια του ομώνυμου brand Themis Z.

Στη συλλογή της θα βρούμε όλα όσα ζητάμε και ακόμα περισσότερα. Δροσερά υφάσματα, γραμμές που μας εγγυώνται κομψότητα και στυλ για τις εμφανίσεις μας τόσο στην πόλη, όσο και στα νησιά.

2 The Artians: Τα made in Greece μεταξωτά της Κωνσταντίνας με έμπνευση φέτος από τον Μινωικό πολιτισμό - Η haute couture της Ελλάδας (φωτό)

Η αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και σχεδιάστρια μόδας Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου είναι το πρόσωπο πίσω από το made in Greece brand The Artians.

Οι Artians, ένα όνομα που έχει ως έμπνευση την τέχνη (art) εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσιάζουν συλλογές με ξεχωριστά statement κομμάτια που αναδεικνύουν την μοναδικότητα της κάθε γυναίκας.

3 Made in Greece τα Ancient Kallos: Φυσικά υφάσματα & περίτεχνα κεντήματα στη νέα φανταστική συλλογή της Λαμπρινής & της Στέλλας Σταύρου 

Η αρχαία ελληνική ομορφιά είναι η πηγή έμπνευσης της Ancient Kallos, αλλά και ο «νονός» της, αφού από εκεί προέρχεται και η ονομασία της.

Αυθεντικά ελληνικά σύμβολα σε φυσικά υφάσματα και περίτεχνα κεντήματα είναι μερικές από τις λεπτομέρειες του made in Greece brand που εκφράζει μία σύγχρονη εκδοχή του ελληνικού στοιχείου.

4 Made in Greece τα ρούχα της Zoya: Θηλυκότητα, κομψότητα, αυθορμητισμός & άψογη εφαρμογή - Η συλλογή για το φετινό Καλοκαίρι

Η χαλαρότητα και το παιχνίδι  που κρύβουν οι νεότερες ηλικίες είναι βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του Ζoya brand. 

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια ιδέα μόδας, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από τη νεότερη γενιά στο πλαίσιο του Ομίλου GHM.

Οι άνθρωποι, πίσω από την εταιρεία, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους  στο χώρο της μόδας πριν από αρκετά χρόνια, αντλώντας την εμπειρία από κάθε στάδιο παραγωγής: κοπή, σχεδίαση, προσαρμογή, πωλήσεις...

 5 Made in Greece η νέα συλλογή του Tassos Mitropoulos: Elegant δημιουργίες, αέρινα looks & άνετα καθημερινά κομμάτια 

Με χρόνια πορείας στο χώρο της μόδας έχει κατακτήσει τη φήμη του ταλαντούχου, γεμάτου εφευρετικότητα και δημιουργικότητα σχεδιαστή, δημιουργώντας collection που κάνουν εντύπωση κάθε σεζόν.

Μοναδικός σχεδιασμός, εκλεπτυσμένα υφάσματα, σταθερή ποιότητα και κομψές γραμμές χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες του, που κάθε φορά αναμένουμε με αγωνία να μας παρουσιάσει.

Κομμάτια ιδανικά για κάθε περίσταση από το πρωί έως το βράδυ. Σύνολα πιο απλά και καθημερινά, αλλά και κομμάτια πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά για βραδινές εμφανίσεις που θα τραβήξουν τα βλέμματα. Τα ρούχα της συλλογής για το καλοκαίρι 2021 καλύπτουν όλα τα γούστα και κάθε μας ανάγκη. 

6 Αθηνά Οικονομάκου - Μαίρη Συνατσάκη: Τα κορίτσια χορεύουν και λανσάρουν τη νέα κολεξιόν τους 

Το Project Soma ανεβάζει στα ύψη την διάθεση, με τη νέα συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ολα ξεκίνησαν δειλά με την αρχή του 2019 και ενώ η  Μαίρη Συνατσάκη και η Αθηνά Οικονομάκο γνωρίζονταν μόνο από μακριά λόγω της δουλειάς και των social media.

Εν τούτοις ένιωθαν πάντα ότι έχουν πολλά κοινά σημεία επαφής και αισθητικής τα οποία έχουν τώρα συνδυάσει στις υπέροχες δημιουργίες του brand.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media  βλέπουμε τις δύο φίλες και συνεργάτιδες να παρουσιάζουν τη νέα κολεξιόν, με ένα ιδιαίτερο, χορευτικό και χαρούμενο τρόπο.

7 Cleo Gatzeli: Κιμονό, παρεό, φορέματα - Να τι θα φορέσουμε πάνω από το μαγιό μας φέτος το καλοκαίρι 

Οι δημιουργίες της είναι άκρως καλοκαιρινές, ενώ όλο το χειμώνα εμπνέεται, προετοιμάζεται και δημιουργεί όσα όμορφα μας παρουσιάζει στις καλοκαιρινές της συλλογές. 

Πανέμορφα παρεό, κιμονό, φορέματα, μακριές φούστες, παντελόνες με αέρινα υφάσματα και minimal ύφος έρχονται για να μας δείξουν ότι το καλοκαίρι κυριαρχεί η απλότητα που μαζί της κουβαλά και μία νότα κομψότητας και γοητείας. Έτσι θα χαρακτηρίζαμε τις  δημιουργίες του brand Cleo Gatzeli.

8 Made in Greece το CutCuutur του Φώτη & του Κίμωνα: Μια παρέα αρχιτεκτόνων ράβουν θαυμάσια ρούχα για το Καλοκαίρι 2022

O  Φώτης Σμουκλής και ο Κίμωνας Πάτσιος βρίσκονται πίσω από το brand CUTCUUTUR.

Δύο αρχιτέκτονες που εφαρμόζουν τις αρχές της σύνθεσης στο ανθρώπινο σώμα, κερδίζουν το ελληνικό κοινό και κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Το CUTCUUTUR ξεκίνησε ως ιδέα όταν o Φώτης Σμούκλης, ο Κίμωνας Πάτσιος και η Ελεάννα Παναγούλια φοιτούσαν στη σχολή Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ.

9 KLOTHO: Η νέα συλλογή του brand resort wear που ξεκίνησε από την Κρήτη & κατέκτησε τον πλανήτη 

Γυναίκες υφάντρες από την Κρήτη αναβιώνουν την τέχνη τους δημιουργώντας συλλογές με μεγάλη πολιτισμική αξία.

Το Klotho ξεκίνησε το 2015 και πήρε το όνομά του από τη μοίρα Κλωθώ, κόρη του Δία, η οποία ύφαινε τις ζωές των ανθρώπων.

Το brand έχει στόχο να επαναφέρει και να ενσωματώσει στη σύγχρονη καθημερινότητα μία πανάρχαια τέχνη που τα τελευταία χρόνια έχει τελείως παραγκωνιστεί στη χώρα μας.

10 Made in Greece η Ergon Mykonos & η Μαριέττα Καρπαθίου: Η ελληνική μυθολογία & ιστορία γίνονται ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ

Η «Ergon Mykonos» έχει δημιουργηθεί ως ένας τρόπος έκφρασης της δημιουργικότητας, της φαντασίας, του στυλ και του ελληνικού πνεύματος της Μαριέττας Καρπαθίου και της ομάδας της σε ένα εμπορικό σήμα που μεταμορφώνεται σε ένα μοναδικό προϊόν, ιδέα ή κομμάτι τέχνης.

Με ιδιαίτερη αισθητική, μοντέρνα και φιλική ατμόσφαιρα το concept store της Ergon στην Μύκονομας προσκαλεί όλους να θαυμάσουμε από κοντά τις μοναδικές δημιουργίες που εμπνέονται από τηνελληνική μυθολογία και την ιστορία και γίνονται κομμάτι της καθημερινότητάς μας μέσα από μια μεγάλη γκάμα χειροποίητων αντικειμένων: ρούχα, κοσμήματα, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, αναμνηστικά έως και είδη σπιτιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ