Κέικ με κρέμα και φρούτα εποχής από τον βραβευμένο μας σεφ Κωνσταντίνο Μουζάκη

ΥΛΙΚΑ
300 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γραμμάρια ρικότα
100 ml γάλα
100 ml λάδι
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 συσκευασίες βανίλια
1 πρέζα αλάτι
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 τεμάχια αυγών
1 κουταλιάς της σούπας χυμό λεμονιού
750 γραμμάρια φρούτα εποχής blueberry
50 γραμμάρια νισεστέ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

·    Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
·    Ξεπλύνετε τα φρούτα εποχής και τα τοποθετούμε μετά μέσα σε ένα σουρωτήρι.
·    Τα βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ρικότα, το γάλα, το λάδι, τα 75 γραμμάρια ζάχαρης, το ένα πακέτο βανίλιας και το αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά!!!
·    Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, και το απλώνουμε ομοιόμορφα όλο το ζυμάρι μας και ρίχνουμε από πάνω τα φρούτα εποχής.
·    Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 75 γραμμάρια ζάχαρης , τους κρόκους αυγών, και τον χυμό λεμονιού και το νισεστέ χτυπώντας πάρα πολύ καλά!!!
·    Και το περιχύνουμε σε όλο το ζυμάρι μας ομοιόμορφα!!!!!!!!
·    Τώρα είμαστε έτοιμη να το ψήσουμε στον φούρνο μας για 30 λεπτά περίπου πάντα με την επίβλεψή μας.
·    Μόλις δούμε ότι ψήθηκε το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω!!!!!!!!!
·    ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ