Απίστευτες ιστορίες φοροδιαφυγής με Ferrari, καταθέσεις εκατομμυρίων

Απίστευτα μεγάλο το φαγοπότι με τη φοροδιαφυγή. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν τις τρομακτικές διαστάσεις που πήρε το εθνικό σπορ και οι φοροφυγάδες ανήκουν σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.

Απίστευτα μεγάλο το φαγοπότι με τη φοροδιαφυγή. Οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν τις τρομακτικές διαστάσεις που πήρε το εθνικό σπορ και οι φοροφυγάδες ανήκουν σε όλα τα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα.

Οι αποκαλύψεις του Εθνους της Κυριακής συγκλονίζουν, ενώ και τα στοιχεία από το Πρώτο Θέμα φανερώνουν πως η πάταξη της φοροδιαφυγής μπορεί να δώσει μεγάλη ανάσα στη χώρα.

Ειδικότερα, τα στοιχεία του ΣΔΟΕ αποκαλύπτουν:

- Μικροέμπορο με μηδενικά εισοδήματα και καταθέσεις 1,4 εκατ. ευρω
- Ηλεκτρολόγο με δηλωθέν εισόδημα 9.000 και λογαρισμό με πάνω απο 139.000 ευρώ
- Πολύτεκνο αγρότης με Ferrari και ιερέα με καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρω
- Άνεργη από τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- με καταθέσεις 290.000 ευρώ

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής τα υπηρεσιακά έγγραφα του ΣΔΟΕ με τις 121 υποθέσεις φοροφυγάδων μικροεπαγγελματίες, όπως ηλεκτρολόγοι και έμποροι, έκλεβαν επί σειρά πολλών ετών το Δημόσιο με την πλέον συνήθη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Απο τους βασικούς πρωταγωνιστές είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε. Ο ίδιος εμφανίζεται στην τελευταία δήλωση στην Εφορία να έχει εισόδημα μόλις 10.000 ευρώ.

Από τις 121 περιπτώσεις φοροδιαφυγής, οι 54 εντοπίζονται στην περιοχή της Αττικής, όπου δεσμεύθηκαν ποσά ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, καθώς και μετοχές αξίας 640.000 ευρώ, ενώ δεσμεύτηκαν 6 ακίνητα αξίας 1,12 εκατ. ευρώ.

Στην Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν 27 περιπτώσεις ευρείας έκτασης φοροδιαφυγής και ήδη έχουν δεσμευθεί ποσά άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες περιπτώσεις που αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

-Πολύτεκνος αγρότης από τη Λιβαδειά που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ, διαθέτει διθέσια Ferrari 4.500 cc. Εκτός αυτού όμως, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν και λογαριασμούς με καταθέσεις πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Οι λογαριασμοί και το αυτοκίνητο δεσμεύτηκαν.

-Δύο αγρότες στη Ναύπακτο, με πλαστά τιμολόγια έπαιρναν επιδοτήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

-Γνωστός ξενοδόχος από τη Ρόδο και άλλοι 2 συνάδελφοί του συνελήφθησαν γιατί έκοβαν πλαστά τιμολόγια.

-Νομικός της ΕΕ έκρυψε εισοδήματα πάνω απο 5 εκατ. ευρώ. Δεσμεύτηκε 1.5 εκατ. από τους λογαριασμούς του.

-Εταιρία αγοραπωλησίας χρυσού της Αθήνας, δεν έκοψε ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού κι έτσι απέκρυψε από την εφορία έσοδα 5 εκατ. ευρώ.

-Οδοντίατρος από τη Γλυφάδα δήλωσε στην εφορία εισοδήματα περίπου 277.000 για την περίοδο 2007-2010 ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις 610.535 ευρώ

imerisia.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ