Βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας στον 30χρονο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη

Παρ' όλες τις αντιξοότητες στην Ελλάδα, που πλήττουν και τον πολιτισμό, καταφέραμε μια πρωτιά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.






















Παρ' όλες τις αντιξοότητες στην Ελλάδα, που πλήττουν και τον πολιτισμό, καταφέραμε μια πρωτιά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το βραβείο EUROPEAN FILM AWARD για καλύτερη μικρού μήκους ταινία πήρε ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης για την ταινία του, «Τίτλοι Τέλους».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης μας ξαναέκανε περήφανους, καθώς και η πρώτη ταινία του, το «Casus Belli», είχε βραβευτεί στη Βενετία.

Η καινοτομία στην -διάρκειας 11 λεπτών- ταινία του 30χρονου δημιουργού, είναι πως δεν πρωταγωνιστεί κανένας ηθοποιός. Αντίθετα, κατά την θέασή της ο θεατής παρακολουθεί πλάνα από σκηνές που έχουν συμβεί στην πραγματικότητα. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Αττική και διήρκεσαν 27 ημέρες, σε σπαστά διαστήματα από το χειμώνα του 2011 έως και φέτος το καλοκαίρι. Η παραγωγή της ταινίας έγινε με χρήματα του ίδιου του Γιώργου Ζώη, καθώς προτίμησε να δοθεί η σχετική κρατική επιχορήγηση της ΕΡΤ σε κάποιο νέο σκηνοθέτη που κάνει τώρα το ξεκίνημά του.

Το «Τίτλοι Τέλους» θα προβληθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προβολών του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» (19-30 Σεπτεμβρίου).

Πηγές: protothema.gr, tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ