Καλοκαίρι στο αποικιακό Μεξικό - Ένα συναρπαστικό μωσαϊκό από ήθη & έθιμα- εκρηκτικό μείγμα με εικόνες, ήχους, γεύσεις, μυρωδιές

 Η αυθεντική Μεξικάνικη ατμόσφαιρα θα σας χαρίσουν απίστευτες εικόνες και σπάνιες εμπειρίες ενός "άλλου" Μεξικού!!!

Ένα διαφορετικό ταξίδι στο αποικιακό Μεξικό, που δεν επικεντρώνεται στους μνημειώδεις αρχαιολογικούς χώρους των προκολομβιανών πολιτισμών, αλλά εστιάζεται κυρίως στην συγχώνευσή τους με την Ευρωπαϊκή κουλτούρα της καθολικής Ισπανίας, που δημιούργησε ένα συναρπαστικό μωσαϊκό από ήθη και έθιμα, ένα εκρηκτικό μείγμα από εικόνες, ήχους, γεύσεις και μυρωδιές.

Και φυσικά, στην υπέροχη αποικιακή αρχιτεκτονική των πόλεων, τα ιστορικά κέντρα των οποίων αποτελούν "υπαίθρια μουσεία".

Τα πολύχρωμα σπίτια, τα αρχοντικά με τα όμορφα μπαλκόνια και τις περίτεχνες προσόψεις, τα πεζοδρομημένα σοκάκια, οι σκιερές πλακόστρωτες πλατείες, οι μπαρόκ εκκλησίες, οι αγορές με τα παραδοσιακά προϊόντα, η τεκίλα, τα πικάντικα εδέσματα, οι μουσικές των Μαριάτσι, οι φιλόξενοι άνθρω

ΤΙΜΗ:

10 ημέρες / 8 νύχτες

από 990€/ ανά άτομο

10 μέρες Πόλη του Μεξικού - Αναχωρήσεις: 29/7, 6/8, 12/8, 15/9

  • Πυραμίδες Τεοτιχουακάν
  • Βασιλική της Γουαδελούπης
  • Μουσείο Φρίντα Κάλο
  • Μορέλια
  • Πατσκουάρο
  • Τζιντζουντζάν
  • Γκουαναχουάτο
  • Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε
  • Κερέταρο

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και το Barcelo 5* στην Πόλη του Μεξικού με ημιδιατροφή καθημερινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ 

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1ηΜΕΡΑ

    Αθήνα - Πόλη του Μεξικού

    Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Μεξικού, την Πόλη του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  • 2ηΜΕΡΑ

    Πόλη του Μεξικού - Μορέλια

    Πρωινή αναχώρηση για την πανέμορφη αποικιακή πόλη Μορέλια, το ιστορικό κέντρο της οποίας είναι από μόνο του ένα πραγματικό "υπαίθριο μουσείο" και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και πανοραμική επίσκεψη στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία των Όπλων, το Κυβερνητικό Μέγαρο, τον Κήπο και το Ωδείο των Ρόδων, το παλάτι Κλαβιχέρο, την τοπική αγορά ζαχαρωτών, το παλιό Υδραγωγείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και την πλατεία με το υπέροχο σιντριβάνι των γυναικών "Ταράσκο". Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για μια βόλτα στην υπέροχη αυτή πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  • 3ηΜΕΡΑ

    Μορέλια - Πατσκουάρο - Τζιντζουντζάν - Μορέλια

    Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την γειτονική πόλη Πατσκουάρο (Pátzcuaro), με την αυθεντικότερη αρχιτεκτονική από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Βασιλική της Παναγίας της Υγείας, τον Ναό και Κολλέγιο της Εταιρείας του Ιησού, το σπίτι με τα 11 πάτιος (αίθρια) και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, της οποίας οι γραφικές της πλατείες...

  • 4ηΜΕΡΑ

    Μορέλια - Γκουαναχουάτο

    Πρωινή αναχώρηση για το Γκουαναχουάτο, μια πόλη που από το 1988 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα απολαύσουμε μια θεαματική εικόνα του Γκουαναχουάτο από το πανόραμα στο οποίο βρίσκεται το μνημείο του Πίπιλα (El Pipila), με τα πολύχρωμα σπίτια να σκαρφαλώνουν στους γύρω λόφους - ένα εξαιρετικό παράδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Θα φθάσουμε στο κέντρο της πόλης με..

  • 5ηΜΕΡΑ

    Γκουαναχουάτο - Ατοτονίλκο - Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

    Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ατοτονίλκο (Atotonilco), όπου θα επισκεφθούμε την οχυρωμένη εκκλησία του 18ου αιώνα, που για πολλούς θεωρείται η Μεξικανική "Καπέλα Σιστίνα", λόγω της πλούσιας εσωτερικής διακόσμησης και τις υπέροχες τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή, τα πάθη και την ανάσταση του Ιησού. Συνεχίζουμε οδικώς για το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, μια μικρή ήσυχη πόλη, ένα..

  • 6ηΜΕΡΑ

    Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε - Κερέταρο

    Πρωινή αναχώρηση για την γραφική πόλη Κερέταρο (Sandiago de Queretaro), που είναι γεμάτη με γοητευτικές και εκπληκτικά καλοδιατηρημένες μπαρόκ εκκλησίες, ναούς και αρχοντικά με όμορφα μπαλκόνια και περίτεχνες προσόψεις. Οι Ισπανοί κατέλαβαν την πόλη το 1531. Έγινε σημείο διέλευσης για όσους ταξίδευαν μεταξύ της πρωτεύουσας και των επαρχιών της ενδοχώρας και η εξέχουσα θέση της..

  • 7ηΜΕΡΑ

    Κερέταρο - Πόλη του Μεξικού, Μουσείο Φρίντα Κάλο, Σοτσιμίλκο

    Σήμερα το πρωί θα επιστρέψουμε οδικώς στην Πόλη του Μεξικού. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Φρίντα Κάλο (Frida Kahlo), που ήταν το σπίτι στο οποίο ζούσε μαζί με τον σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα. Περιλαμβάνει πίνακες και των δύο ζωγράφων, φωτογραφίες και προσωπικά τους αντικείμενα, όμως τόσο το ίδιο το σπίτι με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα, όσο και ο κήπος του,..

  • 8ηΜΕΡΑ

    Πόλη του Μεξικού - Βασιλική Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν - Πόλη του Μεξικού

    Σήμερα το πρωί θα επιστρέψουμε οδικώς στην Πόλη του Μεξικού. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε την περίφημη Βασιλική της Γουαδελούπης, στην οποία βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας που εμφανίστηκε στην κάπα του Ινδιάνου Χουάν Ντιέγκο το 1531. Εδώ θα επισκεφθούμε την παλιά (18ου αιώνα) και την σύγχρονη (περίπου 30 ετών) εκκλησία της Παναγίας - προστάτιδας του Μεξικού. Στη συνέχεια θα φθάσουμε..

  • 9ηΜΕΡΑ

    Πόλη του Μεξικού, Περιήγηση πόλης, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο - Πτήση για Αθήνα

    Η Πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Τσόκαλο (Zocalo), που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το..

  • 10ηΜΕΡΑ

    Άφιξη στην Αθήνα

    Αθήνα

Φωτό από: Manesis Travel 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ