Met Gala 2022: Η Ariana Rockefeller, δισέγγονη του Αμερικανού κροίσου φόρεσε το πριγκιπικό φόρεμα της γιαγιάς της (φωτό & βίντεο)

Η Ariana Rockefeller η 39χρονη δισέγγονη του ιδρυτή της Standard Oil, John D. Rockefeller, παρευρέθηκε στο Met Gala που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Mαϊου 2022, φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα της γιαγιάς της, το οποίο ταίριαζε με το φετινό dress code, "gilded glamour".

Το vintage φόρεμα είχε σχεδιάσει το 1954 για τη γιαγιά της Peggy Rockefeller,  η Elizabeth Arden. Παρά το ότι ήταν περισσότερο γνωστή για την ομώνυμη σειρά με προϊόντα ομορφιάς, η Arden σχεδίαζε επίσης ρούχα υψηλής ραπτικής. Σε αυτήν εργαζόταν ο  Charles James, το έργο του οποίου τιμήθηκε ως θέμα του Met Gala του 2014.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ariana Rockefeller (@arianarockefeller)

 

 

 

Η σχεδιάστρια Christy Rilling έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο ένδυμα, τις οποίες υλοποίησε  ο Ferdinando Sarmi, ο οποίος παράλληλα καθάρισε  και αποκατέστησε το ύφασμα, αναδιπλώνοντας το μπούστο και φτιάχνοντας εκ νέου τις λεπτομέρειές του.

Instagram/@arianarockefeller

«Φέτος γιορτάζουμε τα ταλέντα και τις παρακαταθήκες των Αμερικανών σχεδιαστών και το πώς αυτά τα ταλέντα διαμόρφωσαν το αμερικανικό στυλ», δήλωσε η Rockefeller για το φετινό θέμα του Met Gala 22: “In America: An Anthology of Fashion". «Η αναβίωση αυτού του ενδύματος 70 ετών ήταν ένας διασκεδαστικός και βιώσιμος τρόπος για να εμπλακούμε με το θέμα του φετινού Met Gala. Νιώθω το πιο τυχερό κορίτσι που μου δόθηκε η ευκαιρία να φορέσω αυτό το υπέροχο κομμάτι της οικογενειακής μου ιστορίας στο Costume Institute Benefit», πρόσθεσε.

 

 

Η Rockefeller συνδύασε την εμφάνισή της με οικογενειακά κοσμήματα και μια αναπαλαιωμένη τσάντα της δεκαετίας του 1920 που ανήκε στην προγιαγιά της, Abby Aldrich Rockefeller.
 Σύμφωνα με το “Page Six” η σχεδιάστρια που ανέλαβε την αποκατάσταση του ενδύματος κάλυψε επίσης ένα ζευγάρι από τα αγαπημένα γοβάκια της Ariana  με ύφασμα από το φόρεμα για να συμπληρώσει την εντυπωσιακή της εμφάνιση στο Met Galla 22. 

Το Gilded Glamour που επιλέχθηκε ως dress code για τη φετινή διοργάνωση ξυπνάει οράματα της «χρυσής εποχής» της Νέας Υόρκης, μεταξύ 1870 και 1890, όταν η πόλη αποτελούσε πόλο έλξης της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ. Η εποχή αυτή, που ονομάστηκε "Gilded Age" από τον Μαρκ Τουέιν το 1873, γνώρισε την άνοδο οικογενειών όπως των Άστορ, Βάντερμπιλτ και Κούπερ Χιούιτ. Ενώ το κτίριο της New York Post έγινε το πρώτο που φωτίστηκε με τη τότε νεοεφευρεθείσα λάμπα πυρακτώσεως του Τόμας Έντισον.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ