Άντζελα Γκερέκου: Πρώτο Πάσχα χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο - Στην Κέρκυρα με την μοναχοκόρη τους Μαρία (φωτό)

Μαμά και κόρη στο αγαπημένο τους νησί!

Στην γενέτειρά της την Κέρκυρα βρίσκεται για τις γιορτές η Άντζελα Γκερέκου, που περνά μαζί με την κόρη της Μαρία, το πρώτο τους Πάσχα χωρίς τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Ο «πρίγκιπας» του ελληνικού τραγουδιού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, στις 19 Ιούλιου 2021, με την είδηση να σκορπά την θλίψη στο Πανελλήνιο. Ο καλλιτέχνης και η οικογένειά του περνούσαν πάντα τις γιορτές στο νησί που γεννήθηκε αγαπημένη του σύζυγος. 

Δείτε και το βίντεο πατώντας το βελάκι στα δεξιά

 

 

Εκείνος μπορεί πλέον να έχει «φύγει», ωστόσο μαμά και κόρη βρέθηκαν στον τόπο και τίμησαν τα πατροπαράδοτα έθιμα.

Η αρχιτέκτων, ηθοποιός, πρόεδρος του ΕΟΤ και πρώην βουλευτής - όπως και η κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου - έχουν αναρτήσει στα Instagram τους φωρτογραφίες και βίντεο από τους εορτασμούς.

«Καλή Ανάσταση»  ευχήθηκε η Άντζελα Γκερέκου σε ένα από τα post της, προσθέτοντας το #corfu.

 

 

 

 

Οι δύο γυναίκες είδαν την περίφημη φιλαρμονική να παρελαύνει, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ το πρώι του Μεγάλο Σαββάτου ήταν ανάμεσα στους χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες που παρακολούθησαν την πρώτη Ανάσταση.

Οι Κερκυραίοι από τα στολισμένα παράθυρα και μπαλκόνια των σπιτιών, έριξαν στους δρόμους πήλινα δοχεία, στάμνες, πολλές γεμάτες με νερό, για να ξορκίσουν το κακό.

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Θεαματική πρώτη Ανάσταση με το έθιμο των Μπότηδων - χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες (φωτό & βίντεο)

Πρόκειται για το έθιμο των Μπότηδων, που έρχεται από το βάθος του χρόνου και στηρίζεται στο χωρίο του Ευαγγελίου «..ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ