Καλοκαίρι 2022: Το MSC Lirica ξεκινά τις κρουαζιέρες από τον Πειραιά - Ταξίδι 7 διανυκτερεύσεων με 28 δρομολόγια

Νέα δρομολόγια 7 διανυκτερεύσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Τουρκία, Ισραήλ, Κύπρο και Ελληνικά Νησιά

Με μια λαμπερή εορταστική εκδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά, στους χώρους του MSC Lirica, με προσκεκλημένα περίπου 150 μέλη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, η MSC Cruises κήρυξε σήμερα την έναρξη των δρομολογίων του εμβληματικού κρουαζιεροπλοίου της για την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο του 2022.

Είναι η πρώτη φορά που κρουαζιερόπλοιο της MSC Cruises έχει λιμένα βάσης (homeport) στην Ελλάδα και η πρώτη φορά που οι επισκέπτες της εταιρείας μπορούν να επιβιβαστούν στον Πειραιά.

Το MSC Lirica θα πραγματοποιεί ένα νέο ταξίδι επτά διανυκτερεύσεων, με συνολικά 28 δρομολόγια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου από τον Πειραιά, με προορισμούς το Κουσάντασι της Τουρκίας, τη Χάιφα του Ισραήλ, τη Λεμεσό της Κύπρου και τα γραφικά ελληνικά νησιά της Ρόδου και της Σαντορίνης, προτού επιστρέψει και πάλι στο επίνειο της Αθήνας.

Ο Angelo Capurro, Εκτελεστικός Διευθυντής της MSC Cruises, έδωσε το «παρών» στον Πειραιά για να καλωσορίσει τους επισκέπτες πριν από τον πρώτο απόπλου του MSC Lirica σήμερα το βράδυ και δήλωσε: «Το MSC Lirica θα προσφέρει στους επισκέπτες μας μια ξεχωριστή ελληνική εμπειρία και εξυπηρέτηση, που συνδυάζεται με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα την οποία μπορεί να βρει κανείς μόνο στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας μας».

«Οι επισκέπτες μας μπορούν να ανακαλύψουν εξαιρετική κουζίνα στα καλύτερα εστιατόρια, ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, χαλαρωτικά μπαρ και σαλόνια, μπουτίκ καταστήματα, κέντρα σπα και
γυμναστήρια, καθώς και ένα υδάτινο πάρκο και κλαμπ για παιδά, από νήπια έως εφήβους. Ο καθένας θα βρει κάτι να απολαύσει».

«Ανυπομονούμε να τους υποδεχτούμε στο πλοίο καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, για υπέροχες, αξέχαστες και, πάνω απ’ όλα, ασφαλείς διακοπές στη θάλασσα».

Τα ταξίδια με το MSC Lirica, όπως και με όλα τα πλοία της MSC Cruises, θα είναι ανοιχτά μόνο σε επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 από την ηλικία των 12 ετών και άνω.

Όμως η Ελλάδα πρόκειται να παίξει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο αυτή τη χρονιά για την MSC Cruises στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς η Κρήτη θα είναι ένας από τους σταθμούς των τεσσάρων δρομολογίων 11 διανυκτερεύσεων του MSC Lirica το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022, με επισκέψεις στο Ηράκλειο, ενώ και το το MSC Armonia θα επισκέπτεται τον Πειραιά σε εβδομαδιαία βάση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, το MSC Fantasia από το Σεπτέμβριο του 2022 θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες 11 διανυκτερεύσεων με σταθμό τον Πειραιά ώστε οι επιβάτες να επισκέπτονται την Αθήνα. Τέλος, τα
καλοκαιρινά δρομολόγια του MSC Musica περιλαμβάνουν επισκέψεις στο Κατάκολο (για πρόσβαση στην Αρχαία Ολυμπία), στο Ηράκλειο και στη Σαντορίνη.

Και ο κ. Capurro κατέληξε: «Κάνοντας λιμάνι βάσης του MSC Lirica τον Πειραιά για το καλοκαίρι του 2022, εκτός από το να παρέχουμε δυνατότητα επιβίβασης στους Έλληνες επισκέπτες μας, επιδιώκουμε να προσελκύσουμε και παραθεριστές από διεθνείς προορισμούς για να επιβιβαστούν στο πλοίο.

«Μόλις αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε ένα νέο ελκυστικό πακέτο ‘Stay & Cruise’, που περιλαμβάνει έως και δύο ημέρες διαμονής σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και μια εκδρομή στην
πόλη για τους επισκέπτες, προκειμένου να απολαύσουν τα αξιοθέατα και την ατμόσφαιρα της Αθήνας».

Το MSC Lirica προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία σε 992 καμπίνες επισκεπτών, παρέχοντας μια ατμόσφαιρα χαλαρής ευρυχωρίας, με υπέροχη εσωτερική θέα από το φουαγιέ και ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό από τα παράθυρα των σαλονιών, τα οποία ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν μέχρι την οροφή.

Στο πλοίο υπάρχει μια επιλογή από σαλόνια και μπαρ, όπως το λαμπερό μπαρ Beverly Hills ή η παραδοσιακή παμπ Lord Nelson σε αγγλικό στιλ, που αποτελούν τον τέλειο χώρο για ένα ποτό πριν από το θέατρο.

Για τις οικογένειες υπάρχει ένας παιδότοπος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το LEGO Group και την Chicco, καθώς και ένα υδάτινο πάρκο με δύο πισίνες και πλήρες πρόγραμμα
δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών.

Το MSC Aurea Spa προσφέρει ένα καταφύγιο για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, ενώ το Broadway Theatre προσφέρει ψυχαγωγία κάθε βράδυ. Και με δύο κύρια εστιατόρια, ένα μπουφέ και το δημοφιλές Kaito Sushi Bar, οι επισκέπτες έχουν δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε επίσημες ή πιο χαλαρές προτάσεις για φαγητό.

Οι προδιαγραφές του MSC Lirica

  • Όνομα πλοίου: MSC Lirica
  • Μικτή χωρητικότητα: 65.591 GT
  • Μέγιστη χωρητικότητα επιβατών: 2.679
  • Μέλη πληρώματος: 721
  • Αριθμός καμπινών: 992
  • Μήκος / Δοκός / Ύψος: 274,9 μ. / 32 μ. / 54 μ.
  • Μέγιστη ταχύτητα: 21,7 κόμβοι

Σχετικά με την MSC Cruises

Η MSC Cruises είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς και ο ηγέτης στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Αφρική, με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και την μεγαλύτερ χωρητικότητα σε λειτουργία από οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία κρουαζιέρας παγκοσμίως, με ισχυρή παρουσία στις αγορές της Καραϊβικής, της Βόρειας Αμερικής και της Άπω Ανατολής.

Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι μία από τις δύο εταιρείες που ανήκουν στο τμήμα κρουαζιέρας του MSC Group, του κορυφαίου ιδιωτικού ομίλου ναυτιλίας και logistics με έδρα την Ελβετία και με πάνω από 300 χρόνια ναυτικής κληρονομιάς. Η MSC Cruises διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 19 πλοίων σε συνδυασμό με ένα σημαντικό παγκόσμιο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο νέων πλοίων.

Ο στόλος προβλέπεται να αυξηθεί σε 23 κρουαζιερόπλοια έως το 2025, με επιλογή για έξι ακόμη παραγγελίες πλοίων έως το 2030.

Η MSC Cruises προσφέρει μια πλούσια, καθηλωτική και ασφαλή εμπειρία κρουαζιέρας εμπνευσμένη από την ευρωπαϊκή κληρονομιά της εταιρείας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διεθνή γεύματα, ψυχαγωγία παγκόσμιας κλάσης, βραβευμένα οικογενειακά προγράμματα και την πιο πρόσφατη φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία επί του σκάφους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δρομολόγια και την εμπειρία στα πλοία της MSC Cruises, δείτε εδώ.

Η κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας ήταν πάντα η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών και των πληρωμάτων της, καθώς και των κοινοτήτων στους προορισμούς που επισκέπτονται τα πλοία της.

Τον Αύγουστο του 2020 η MSC Cruises εφάρμοσε ένα νέο, ολοκληρωμένο και ισχυρό πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας για να γίνει η πρώτη μεγάλη εταιρεία που επέστρεψε στα δρομολόγια κρουαζιέρας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά  με το πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας της MSC Cruises, δείτε εδώ.

Η MSC Cruises έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό σε περιβαλλοντικές πολιτικές με μακροπρόθεσμο στόχο να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητές της έως το 2050. Η εταιρεία κάνει επίσης σημαντικέςεπενδύσεις σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες επόμενης γενιάς, με στόχο να υποστηρίξει την ταχεία ανάπτυξη και  διαθεσιμότητά τους σε ολόκληρο τον κλάδο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την περιβαλλοντική δέσμευση της εταιρείας, δείτε εδώ.

Τέλος, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Ίδρυμα MSC, το όχημα του Ομίλου MSC για την προώθηση των δεσμεύσεών του σε ό,τι αφορά τις ανθρωπιστικές και πολιτιστικές του δραστηριότητες, δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ