Σαλάτα με ρόκα, προσούτο, σύκα, ροκφόρ & βινεγκρέτ βαλσάμικο φτιάχνει για μας ο σεφ Ηλίας Ιωσηφέλης

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

4τεμ ρόκα
2τεμ αντίβ (τσίκορε)
200γρ προσούτο σε φέτες
8τεμ σύκα φρέσκα ή αποξηραμένα
200γρ ροκφόρ



Για την βινεγκρέτ

50ml ξύδι βαλσάμικο
200ml ελαιόλαδο
50γρ μέλι
50γρ μουστάρδα
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε την ρόκα καλά και την στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τα σύκα σε τέταρτα. Σε μια πιατέλα ή σε 4 πιάτα συνθέτουμε ακολούθως την σαλάτα μας. Παίρνουμε μερικά φύλλα από τα αντίβ και τα βάζουμε ως βάση. Τοποθετούμε επάνω σε αυτά την ρόκα και έπειτα βάζουμε τα σύκα. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες προσούτο και το ροκφόρ.
Για την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή multi και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν κρέμα.

Who is Who



Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ