Ντίνα Νικολάου: Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; - Μακαρονάδα με ψητές πιπεριές και τσίπουρο

Ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο... Μα πάνω απ'όλα χορταστικό! 

Υλικά

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια αλ ντέντε. Κρατάω 1½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και σουρώνω τα μακαρόνια σε σουρωτήρι. Βάζω τις ψητές πιπεριές στο μούλτι και τις πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω 30 γρ. (περίπου 2 κουταλιές) από το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψίχουλα και 1 κουταλιά ρίγανη και μαγειρεύω ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψίχουλα. Προσθέτω το σκληρό τυρί και τηγανίζω για 2 λεπτά ακόμη.

  3. Αδειάζω τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα αφήνω στην άκρη.

  4. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα κρεμμύδια, τους μαραθόσπορους, την υπόλοιπη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρω για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και η πιπεριά.

  5. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τον πελτέ και το ξύδι και μαγειρεύω για 2 λεπτά.

  6. Προσθέτω τον πουρέ πιπεριάς, το τσίπουρο, το 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και το αλατισμένο βούτυρο.

  7. Σιγομαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα βρασμένα μακαρόνια, τον μαϊντανό και αν είναι πολύ πυκνή η σάλτσα, το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών.

  8. Μοιράζω τα μακαρόνια στα πιάτα και πασπαλίζω με τα καβουρδισμένα ψίχουλα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ