Η συνάδελφός μου Δήμητρα Σωτηριάδου άλλαξε ζωή: Ζει σε κοντέινερ στον Ασώματο Ρεθύμνου, χωρίς ρεύμα, χωρίς κινητά - «ο εγκέφαλος είχε καεί» (βίντεο)

«Θεωρώ ότι η επαρχία, η περιφέρεια είναι το διαμάντι της Ελλάδας»

Έχετε φανταστεί πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς σπίτι; Πως θα ήταν κάθε μέρα να ξυπνάτε και να αντικρίζετε ένα διαφορετικό τοπίο; Να μη δηλώνετε διεύθυνση κατοικίας;

Κι αν η στέγη σας δεν είχε τούβλα και σκεπή, κι αν η κοινότητα στην οποία μένατε έμοιαζε βγαλμένη από παραμύθι… τότε πως θα ήταν η καθημερινότητά σας;

Η «Αυτοψία» συνάντησε όλους εκείνους που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, θέλησαν να ζήσουν αλλιώς κι έγιναν «άστεγοι» από.. επιλογή!

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες που ζουν μέσα σε βαν και σκάφη, σε κοινόβια μέσα στη φύση, ακόμα και σε καλύβες ή σπηλιές ως άλλοι ερημίτες, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής για την επιλογή τους αυτή, τον νέο τρόπο ζωής τους κι εξηγούν πως είναι η ζωή έξω από τους τέσσερις τοίχους.

Στην εκπομπή του Alpha μίλησε μεταξύ άλλων για την απόφασή της να αλλάξει τρόπο ζωής και η άλλοτε δημοισογράφος του Mega Δήμητρα Σωτηριάδου, η οποία πλέον μένει στο οικογενειακό κτήμα στον Ασώματο Ρεθύμνου, όπου ζει σε ένα κοντέινερ - σπίτι, χωρίς ρεύμα - με φωτοβολταϊκά - καλλιεργώντας την τροφή της.

Photo: Alpha

Όπως λέει η ίδια δεν έχει τηλεόραση και κυρίως τα τρία κινητάπου κάποτε την καταδυνάστευαν και χτυπούσαν ασταμάτητα. «Ο εγκέφαλος είχε 'καεί» είπε άλλωστε περιγράφοντας τα χρόνια που εργαζόταν ακόμα ως ρεπόρτερ. «Είχα τρία κινητά, θεωρώ ότι έχει καεί ο εγκέφαλος».

«Εάν κάναμε λήψη βράδυ θα έβλεπες μόνο αστέρια. Τίποτα άλλο. Και δεν θέλω ούτε φώτα, γι΄αυτό και δεν έχω ούτε ΔΕΗ, έχω φωτοβολταϊκά. Δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον. Θα σου πω όμως κάτι γιατί το ερώτημα όλων είναι πως είναι δυνατόν μια δημοσιογράφος που ήταν μια ζωή εργασιομανής - από το 1984 μέχρι το 2011 - να μένει ξαφνικά και να θέλει ξαφνικά να μείνει μόνη της στον ελαιώνα;».

«Μακάρι να με μιμηθούν, αλλά θέλει τόλμη. Θεωρώ ότι η επαρχία, η περιφέρεια είναι το διαμάντι της Ελλάδας» κατέληξε.

Τι είχε δηλώσει η Δήμητρα Σωτηριάδου για την απόφασή της να αλλάξει ζωή

Η  συνταξιούχος δημοσιογράφος Δήμητρα Σωτηριάδου λοιπόν, τόλμησε να «απαγκιστρωθεί» απ' την πρωτεύουσα. «Άνοιξε πανιά» κι αποφάσισε να «χτίσει»- «ζήσει» το όνειρό της μέσα στη φύση, στον Ασώματο Ρεθύμνου, πλάι στο Λιβυκό Πέλαγος...

«Αυτό  ήθελα και το "συζητούσα" χρόνια με τον εαυτό μου και να ,που μου βγήκε φέτος το καλοκαίρι», είχε πει το 2018 στο Cretalive.

«Από τον Ασώματο ήταν ο παππούς και ο χώρος που στήθηκε το σπίτι ήταν το χωράφι δυο αδερφών. Στην ουσία πείσθηκα από το γιο ενός φίλου,λέγοντας μου το αυτονόητο,πως για να χαρείς στη ζωή σου δε χρειάζεσαι ένα μεγάλο σπίτι, ούτε πολυτέλειες, ούτε χρήματα πεταμένα σε μπετόν.

Photo: Cretalive

Μπορείς να φτιάξεις το "στρατηγείο" σου με έξυπνο οικονομικό και ανακυκλώσιμο τρόπο.Όπως από ξύλο και σίδηρο. Πείσθηκα και κυρίως εμπιστεύτηκα έναν νέο άνθρωπο.Τον Γιάννη τον Κουτσόβουλο από τη Λαμία που δημιούργησε ένα χειροποίητο και λειτουργικό σπίτι.Ένα κοντέινερ,μια σοφίτα και ένα πρόσθετο δωμάτιο όλο και όλο 27 τετραγωνικά με 11 ανοίγματα και με έναν προσανατολισμό υπέροχο, στον ελαιώνα του χωριού».

«  Μ' αρέσει ο νότος,μου αρέσουν τα άγρια βουνά  στο Ρέθυμνο, οι γλυκές ακρογιαλές προς το Λιβυκό, τα εντυπωσιακά φαράγγια,τα ορεινά χωριά και κυρίως οι τρελοί αέρηδες που πνέουν στην περιοχή», σημειώνει η κ. Σωτηριάδου. Όσο για το «ποιο κομμάτι της Κρήτης μου ταιριάζει περισσότερο; Θα στο γράψω με μια μαντινάδα που λέει η μητέρα μου:.Μύρθιο Μαριού κι Ασώματος,Γιαννιού μου και Λευκώγεια και Κεραμέ και Δρίμισκο,γεια σας λεβεντοχώρια...» είχε προσθέσει.

Για δεκαετίες στο επάγγελμα, αρκετά χρόνια στο MEGA, αισθάνθηκε ότι από το ρεπορτάζ κέρδισε «να σκέφτομαι και να συμπεριφέρομαι με δεοντολογία.Επίσης σαν"εργατάκι" της είδησης έμαθα να έχω υπομονή και επιμονή.Θα έλεγα αυτή είναι η μεγαλύτερη προίκα μου.

Δεν πανικοβάλλομαι σε δύσκολες καταστάσεις σε καταστάσεις,όπως υγείας,που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις,όταν αλλάζει η καθημερινότητα της ζωής σου.Φυσικά η έλλειψη πανικού με βοηθάει και στη νέα μου κατάσταση που φτιάχνω στην Κρήτη.

Photo: Alpha

Πολλοί φίλοι θεωρούσαν πως δε θα άντεχα πέρα από δυο εβδομάδες μόνη στον ελαιώνα του χωριού, χωρίς ρεύμα και τα απαραίτητα της Αθήνας,όπως τηλεόραση,πλυντήριο κ.λ.π.......Φυσικά τους διέψευσα ........Άσε που από τις θείες στο χωριό έμαθα πως να διατηρώ το ψυγείο δροσερό (φυσικά χωρίς ρεύμα).....

Άντε θα στο πω για να μαθαίνεις ως νέος .....παίρνεις δυο παγωμένα μπουκάλια με νερό και τυλιγμένα σε τσουβάλι(λινάτσα) τα βάζεις στη θήκη του ψυγείου.....Δυο μέρες έχεις κρύο νερό και δροσερά φρούτα - τρόφιμα.Απλά πραματάκια.Η φύση σε καθοδηγεί» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ