Ο δολοφόνος της 46χρονης γυναίκας του πριν την σκοτώσει: «Είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος, αντίο» (βίντεο)

Ο 40χρονος συζυγοκτόνος καταδικάστηκε σε ισόβια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ένας άνδρας που σκότωσε την σύζυγό του λέγοντάς της πριν εκείνη πεθάνει «είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος, αντίο».

Ο Ρίτσαρντ Κούπερ (Richard Cooper), 40 ετών, φύλακας τρένων από το Τόνμπριτζ του Κεντ της Βρετανίας, δολοφόνησε τη σύζυγό του, Τερέζα, 46 ετών, εξαγριωμένος αφού την κατέγραψε να κάνει σεξ με άλλον άνδρα, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Όπως αναφέρει ο Guardian ο Κούπερ παραδέχτηκε τη ανθρωποκτονία αλλά αρνήθηκε τον φόνο. «Κανείς από εμάς που βρεθήκαμε σε αυτό το δικαστήριο και ακούσαμε το περιεχόμενο αυτής της κασέτας πιθανότατα δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Αυτό που έκανες ήταν σχεδόν αδιανόητο» του είπε ο δικαστής Andrew Patience.

Βάσει των όσων ακούστηκαν στην δίκη ο Κούπερ επέστρεψε στο διαμέρισμα της συζύγου του στο Γκίλινγκχαμ, αφού είχε ακούσει μια ηχογράφηση όπου εκείνη και ο εραστής της, ταχυδρόμος των Sevenoaks, Κρίστοφερ Σίντα, έκαναν σεξ.

Ο συζυγοκτόνος είχε τοποθετήσει κάτω από το τραπέζι ένα μαγνητόφωνο, σε μια προσπάθεια να την πιάσει να διαπράττει μοιχεία, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η κασέτα των 23 λεπτών, στην οποία ο Κούπερ χρησιμοποίησε τη φράση του διάσημου τηλεπαιχνιδιού «Ο πιο Αδύναμος Κρίκος» είχε παιχτεί προηγουμένως στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της επταήμερης δίκης. Ο 40χρονος έπέστρεψε στο διαμέρισμά της, την στραγγάλισε και της χάραξε το πρόσωπο.

Η Τερέζα, ηη οποία εργαζόταν σε σιδηροδρομική εταιρεία και είχε παντρευτεί τρεις φορές, είχε εγκαταλείψει τον σύζυγό της τον Οκτώβριο του 2000 αλλά κράτησε επαφή με τον Κούπερ.

Ο δικαστής Patience είπε: «Κρίθηκες ένοχος για τον φόνο εκ προθέσεως της συζύγου σου και, αν μου επιτρέπεται να το πω, είναι μια ετυμηγορία με την οποία συμφωνώ απόλυτα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ