Πέρασε 20 χρόνια στη φυλακή για φόνο που έκανε ο δίδυμος αδελφός του - ομολόγησε μετά από χρόνια το έγκλημα (φωτό & βίντεο)

Ο 44χρονος σήμερα Kevin αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα

Ένας άνδρας από το Σικάγο των ΗΠΑ αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη, μετά από σχεδόν 20 χρόνια φυλάκισης, καθώς ο δίδυμος αδερφός του ομολόγησε ότι εκείνος είχε διαπράξει το έγκλημα.

Ο δικηγόρος του Kevin Dugar (44 ετών) είπε στο ABC news ότι ο τελευταίος βγήκε, ως ελεύθερος πια άνδρας, από τη φυλακή της κομητείας Κουκ, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ο αδελφός του Karl Smith ομολόγησε ότι ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη σε πυροβολισμούς το 2003 στη Βόρεια πλευρά του Σικάγο.

Ο Dugar καταδικάστηκε για το έγκλημα το 2005 και εξέτιε ποινή 54 ετών. Ο Smith, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 99 ετών για ένα διαφορετικό περιστατικό με πυροβολισμούς, ομολόγησε για πρώτη φορά τη δολοφονία το 2013, σύμφωνα με το Center on Wrongful Convictions, το οποίο συνεργάστηκε με τον δικηγόρο του Dugar για να τον βοηθήσει να απελευθερωθεί. 

Τότε ωστόσο ένας δικαστής δεν πίστεψε ότι η ομολογία του Smith ήταν αξιόπιστη και αρνήθηκε στον Dugar την διαεξαγωγή μιας νέας δίκη το 2018, σύμφωνα με το WLS.

Ο δίδυμος αδερφός του Dugar είχε ομολογήσει τη δολοφονία του 2003, σε μια επιστολή του στην οποία έγραψε: «Πρέπει να ελαφρύνω την ψυχή μου πριν με σκοτώσει. Θέλω απλώς να το εξομολογήσω και προσεύχομαι να με συγχωρέσεις».

ΟSmith, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δήλωσε ότι ο αδερφός του, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε άδικα, έφυγε από ένα πάρτι όπου δεν ήταν και οι δύο παρόντες όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός. Παραδέχτηκε επίσης ότι αργότερα επέστρεψε στο σπίτι, άλλαξε ρούχα και μετά πήγε ξανά στο κλαμπ με τον αδερφό του.

 

Αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν είπε τίποτα στη δίκη γιατί δεν πίστευε ότι ο αδελφός του θα καταδικαζόταν. Αφού κατέληξε στη φυλακή, είπε ότι βρήκε τον Θεό εκεί και ένιωσε την ανάγκη να διορθώσει τα πράγματα. Ωστόσο, ο δικαστής εκτίμησε την ομολογία του Smith  ως «εντελώς αναξιόπιστη» επειδή τα αδέρφια συχνά προσποιούνταν ότι ήταν ο άλλος και ότι υπήρχε «μοτίβο ψευδούς παράστασης και απάτης».

Μέχρι την όγδοη δημοτικού, τα δίδυμα ντύνονταν το ίδιο, μοιράζονταν κάλτσες, παπούτσια ακόμα και σάντουιτς, είπε η μητέρα τους το 2016 και συχνά τα θεωρούνταν «ένα άτομο».

Ο Smith είχε ακόμη και πρόβλημα να αναγνωρίσει τον εαυτό του στις φωτογραφίες που του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης του 2016. Η μητέρα τουςήταν στην κατάθεση του Smith και φέρεται να αναστατώθηκε πολύ όταν η εισαγγελία δεν πίστεψε τον γιο της. «Δεν θα έλεγε ψέματα για αυτό», είπε.

Σε έφεση που ασκήθηκε στη συνέχεια ένας άλλος δικαστής εξέτασε την ομολογία και έκρινε τελικά ότι ο Dugar πρέπει να αφθεί ελεύθερος. Ο Dugra θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με δίκη εάν το κράτος δεν αποσύρει την υπόθεση, είπε ο δικηγόρος του, Ρόναλντ Σάφερ, στο ABC News.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που ο δικαστής [William] Hooks στάθμισε προσεκτικά όλους τους παράγοντες και άφησε ελεύθερο τον Kevin εν αναμονή της δίκης», είπε ο δικηγόρος. «Είμαι αισιόδοξος ότι το κράτος θα κάνει το σωστό και θα απορρίψει την υπόθεση του».

«Ο Kevin είναι πανευτυχής που είναι ελεύθερος. Αλλά η προσαρμογή δεν είναι εύκολη. Οι πληγές που προκλήθηκαν από τον άδικο εγκλεισμό είναι βαθιές» πρόσθεσε ο Σάφερ.

Σύμφωνα με τους όρους της αποφυλάκισής του, ο Dugar παραμένει σε μεταβατικό κτίριο κατοικιών για τις πρώτες 90 ημέρες. Μετά την αποφυλάκισή του, έγινε δεκτός από την οικογένεια και τους φίλους του και τον κέρασαν με μια μερίδα φτερούγες κοτόπουλου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ