Οι καλλονές των 90ς «υμνούν» τον Thierry Mugler: Brooke Shields, Linda Evangelista, Christy Turlington, Claudia Schiffer (φωτό)

«Έκανε τις γυναίκες να αισθάνονται σέξι»

Μεγάλη θλίψη στον κόσμο της μόδας προκάλεσε ο θάνατος του Thierry Mugler. Ο Γάλλος μόδιστρος έφυγε από την ζωή στα 73 του χρόνια αφήνοντας πίσω του τις μοναδικές δημιουργίες του.

Ο σχεδιαστής είχε ντύσει από την «βασίλισσα» της soul και της pop, Diana Ross μέχρι τον David Bowie, την Iman, την Madonna, την Beyonce, την Kim Kardashian και την Cardi B - και βέβαια στη λίστα πρέπει να προσθεθούν και όλα τα supermodels, όπως η Jerry Hall, η Naomi Campell, η Linda Evangelista, η Christy Turlington, η Cindy Crawford, η Claudia Schiffer και πολλές, πολλές ακόμα!

Οι καλλονές των 90ς δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο δημιουργό που τα θεαματικά και αιχμηρά σχέδιά του οποίου διαμόρφωσαν την μόδα στα 70ς και τα 80ς.

Η Linda Evangelista  δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία της από κάποιο show, στην οποία την βλέπουμε να φορά μια γαλάζια τουαλέτα με κρύσταλλα στο μπούστο, ένα κολιέ με διαμάντια και πολύτιμους λίθους αλλά και ένα φαντασμαγορικό headpiece με ανάλογα πετράδια.

Το μοντέλο και ηθοποιός Brooke Shields από πελυράς της ανέβασε μια φωτογραφία εκείνης και το διάσημου σχεδιαστή γράφοντας στην ανάρτησή της: «Όταν συναντάς μια ιδιοφυΐα μπορείς να το νιώσεις στα κόκαλά σου. Θυμόμαστε αυτόν τον ισχυρό, ευφάνταστο άνθρωπο τόσο θερμά σήμερα ?❤️».

Το 65χρονο σήμερα μοντέλο που μεσουράνησε στα 70ς και στα 80ς, Jerry Hall ανέβασε στο Instagram επίσης φωτογραφίες από τα show του Mugler, αλλά και ορισμένες στις οποίες ποζάρουν μαζί. Άλλωστε τα stories της είχαν ήδη από την Δευτέρα γεμίσει με εικόνες από τις επιδείξεις και τις δημιουργίες του Γάλλου μόδιστρου.

«Ένας από τους μεγαλύτερους couturier και σχεδιαστές που έχει δει ο κόσμος. Καθαρή χλιδή. Ζωντάνεψε τη φαντασία στην τέχνη/εμφάνισή του και έκανε τις γυναίκες να αισθάνονται σέξι, δυνατές.. χλιδάτες. Η δημιουργικότητα, το όραμα και το σχέδιό του ήταν απαράμιλλα. Η περιεκτικότητα των εκπομπών του ήταν μπροστά από την εποχή του. Ήταν πέρα ​​από αυτόν τον κόσμο και θα του λείψει πολύ» έγραψε στην ανάρτηση της.

Η Christy Turlington δημοσιεύοντας μια εικόνα στην οποία την βλέπουμε να φορά ένα από τα κομμάτια του σχεδιαστή, έγραψε στο Instagram: «Πάντα έκανες τη δουλειά σου. Ασυγχώρητος.  Τα show σου δεν έμοιαζαν με άλλα και έδωσαν σε πολλούς από εμάς την ευκαιρία να παίξουμε ένα μικρό ρόλο στο όραμά σου για τον κόσμο. Ελπίζω να βρείς ειρήνη με τους αγγέλους».

Ανάλογες φωτογραφίες ανέβασε και η Cindy Crawford με το Top model να αναφέρει στο post: «Ένα από τα πρώτα κομμάτια σχεδιαστών που αγόρασα ποτέ για μένα (στο Ultimo στο Σικάγο) ήταν ένα στράπλες μαύρο @muglerofficial. ? ​​Αυτό το φόρεμα με έκανε να νιώσω σαν τη Μέριλιν Μονρό. Αργότερα, είχα το προνόμιο να περπατήσω στα show του. Rest In Peace @manfredthierrymugler, σε ευχαριστώ για όλη τη διασκέδαση που έφερες στη μόδα».

Άλλη μια καλλονή των 90ς η Claudia Schiffer έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Thierry Mugler, μέσα από το Instagram. «RIP Thierry Mugler - ένας δεξιοτέχνης υψηλής ραπτικής που γιόρτασε τη θηλυκότητα και τη μοιραία γυναίκα, μεταμορφώνοντας τις γυναίκες σε σειρήνες επιστημονικής φαντασίας.

Ο Mugler ήταν πρωτοπόρος, οι παραστάσεις του ήταν θεατρικά έπη. Μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις είναι να είμαι στην πασαρέλα για τη συλλογή του το 1995 στο Παρίσι, με τις Jerry Hall, Linda Evangelista, Eva Herzigova, Kate Moss και Naomi Campbell. Θα μου λείψει» διαβάζουμε στην ανάρτηση.

«Τόσο δυνατές αναμνήσεις» θα γράψει η Herzigova σε δική της ανάρτηση ανεβάζοντας επίσης φωτογραφίες της από τα catwalks του Thierry Mugler.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ