Η Καρολίνα του Μονακό έκλεισε τα 65: Η πριγκίπισσα με το κακό κάρμα - δύο άνδρες playboy & ο τρίτος σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της (φωτό & βίντεο)

Πλέον έχει αφοσιωθεί στα παιδιά και τα εγγόνια της

Το Πριγκιπάτο του Μονακό απέκτησε μια νέα πριγκίπισσα στις 23 Ιανουαρίου του 1957, όταν η Γκρέις Κέλι γέννησε την Καρολάιν Λουίζ Μαργκερίτ, την γνωστή πλέον σε όλους μας πριγκίπισσα Καρολίνα.

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου του 2022 η Καρολίνα του Μονακό είχε τα 65ά της γενέθλια, τα οποία η οικογένεια συνηθίζει να γιορτάζει στο περίφημο φεστιβάλ Τσίρκου στο Μόντε Κάρλο, το οποίο ωστόσο φέτος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.  «Είναι ιδιωτικό θέμα», ανακοινώθηκε από το παλάτι που πρόσθεσε ότι «δεν ετοιμάζεται δημόσια γιορτή» για τα φετινά γενέθλια της πριγκίπισσας Καρολίνας.

Γεννημένο μέσα στα τείχη του Παλατιού, το μωρό ζύγιζε 3,6 κιλά και παρουσιάστηκε στον πληθυσμό των Μονεγάσκων λίγες μέρες μετά την άφιξή του στον κόσμο. Για 14 μήνες, ήταν διάδοχος του θρόνου, έως ότου γεννήθηκε ο αδερφός της, πρίγκιπας Αλβέρτος, στις 14 Μαρτίου 1958 Η κόρη της πριγκίπισσας - σταρ και του πρίγκιπα Ρενιέ βαφτίστηκε στις 5 Μαρτίου 1957 στον Καθεδρικό Ναό του Μονακό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hshprincealbertii

Νονοί της ήταν η Μάργκαρετ Ντέιβις, η πρώτη ξαδέρφη της από την πλευρά της μητέρας της και ο πρίγκιπας Τζορτζ Φεστέτικς ντε Τόλνα. Ο πρίγκιπας είναι εγγονός της λαίδης Mary Victoria Hamilton και του δεύτερου συζύγου της, πρίγκιπα Tassilo Festetics de Tolna, σύμφωνα με το royalcentral.co.uk.

Σε μια συνέντευξη για το περιοδικό People τον Απρίλιο του 1982, λίγο πριν από φύγει από τη ζωή η μητέρα της , η Γκρέις περιέγραψε την Καρολίνα και την Στεφανία (την αδελφή εκείνης της Καρολίνας και του ΑΛβέρτου) ως ζεστές, φωτεινές, διασκεδαστικές, έξυπνες και ικανές κοπέλες.

Η Καρολίνα ήταν εξαιρετικά επιμελής μαθήτρια και τελείωσε τη βασική της εκπαίδευση με επαίνους. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης φιλοσοφία, αρχές ψυχολογίας, βιολογία και μιλάει πέντε γλώσσες. Λατρεύει τα σπορ και συγκεκριμένα την ιππασία και το σκι στο βουνό.

Η Καρολίνα υπήρξε διάσημη καλλονή στα νιάτα της. Πιστή σε οίκους μόδας, όπως ο Dior και ο Valentino,αναδείχθηκε κυρίως από τον στενό φίλο της πριγκίπισσας και σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ της Chanel.Υπήρξε επίσης μία από τις μούσες του και ένα από τα σύμβολα του στυλ στις δεκαετίες το ‘70 και του ‘80. Ντυνόταν με θηλυκά κουστούμια, πολυτελείς τουαλέτες και η συνεργασία της με τον Λάγκερφενλντ, την κατέγραψε μόνιμα στη λίστα των πιο κομψών γυναικών.

Πλεον η εικόνα της βέβαια θυμίζει περισσότερο εκείνη μιας «κλασικής γιαγιάς» καθώς η ίδια έχει αφήσει τα μαλλιά της να γκριζάρουν φυσικά, ενώ δεν έχει πειράξει κάτι στο πρόσωπό της. Άλλωστε τώρα για εκείνη προτεραιότητα είναι τα εγγόνια της.

Η Καρολίνα έχει κάνει τρεις γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά (Αντρέα Κασιράγκι, Σαρλότ Κασιράγκι, Πιερ Κασιράγκι και την Αλεξάνδρα του Αννόβερου). Ωστόσο η μοίρα δεν της επιφύλαξε να μείνει με κανέναν από τους συζύγους της, αφού οι δύο ήταν μεγάλοι γυναικάδες, ενώ ο δεύτερος της σύζυγος σκοτώθηκε σε δυστύχημα.

Εδικότερα πρώτος της γάμος ήταν στις 29 Ιουνίου του 1978, με τον κατά 18 χρόνια μεγαλύτερό της Γάλλο τραπεζίτη Φιλίπ Ζινό. Πρόκειται για μια σχέση και έναν γάμο που ποτέ δεν ενέκρινε η μητέρα της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @royalfamily_archive

Στη γαμήλια τελετή παρευρίσκονται 65 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η Άβα Γκάρντνερ, ο Κάρι Γκραντ και ο Φραν Σινάτρα. Ο γάμος αυτός όμως δεν είχε διάρκεια, καθώς το ζευγάρι χώρισε ι στις 9 Οκτωβρίου του 1980.

Μετά την αποτυχία του πρώτου της γάμου, η Καρολίνα του Μονακό αντιμετώπισε το πιο σκληρό πράγμα στη ζωή της: η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στις 14 Σεπτεμβρίου 1982. Το δράμα που συγκλόνισε το Μονακό αλλά και τον κόσμο ολόκληρο έκανε την Καρολίνα πυλώνα της βασιλικής οικογένειας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @cluelessmoii

Η Καρολίνα στήριξε τον πατέρα της στην κηδεία της Γκρέις Κέλι, καθώς και στις δημόσιες τελετές που ακολούθησαν. Γίνεται έτσι ένα είδος «Πρώτης Κυρίας».

Αντιμετωπίζει τον νέο ρόλο της με αυτοπεποίθηση χάρη σε έναν νέο έρωτα με τον Στέφανο Κασιράγκι, γιο μιας οικογένειας βαθύπλουτων Ιταλών εργολάβων. Το νέο ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και έκανε τρία παιδιά, τον Αντρέα, τη Σαρλότ και τον Πιερ. Το Μονακό μπαίνει σε μια νέα, ευτυχισμένη εποχή, αλλά όχι για πολύ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @children_.royals

Το 1990 ο Κασιράγκι σκοτώνεται σε δυστύχημα με ταχύπλοο στη θάλασσα. Συντετριμμένη, η πριγκίπισσα εγκαταλείπει το Μονακό με στόχο να ξαναρχίσει τη ζωή της από την αρχή και να διαφυλάξει τα παιδιά της από τα media. Εγκαθίσταται στο Saint-Rémy-de-Provence, στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας.

Αυτή η μακρά περίοδος εξορίας αποδεικνύεται χρήσιμη και εκεί η Καρολίνα συναντά τον Ernst August του Ανόβερο, εξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ. Μαζί του η Καρολίνα ανακαλύπτει εκ νέου τη χαρά της μητρότητας και φέρνει στον κόσμο την Αλεξάνδρα, το 1999.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Αλλά ο γάμος της τελειώνει το 2009, όπου και ο σύζυγός της, την «εγκαταλείπει» για τον νέο του έρωτα. Στο μεταξύ η πριγκίπισσα χάνει τον πατέρα της πρίγκιπα Ρενιέ το 2005. Παραμένει, πάντως, στο τιμόνι της οικογένειας, ώσπου ο αδελφός της παντρεύεται τη Σαρλίν και αναλαμβάνει τα ηνία του πριγκιπάτου.

Σήμερα η Καρολίνα είναι 65 ετών, με χαμένα τα σημάδια της μυθικής ομορφιάς της, αφού αρνήθηκε κάθε επέμβαση. Ασχολείται με φιλανθρωπίες, τα παιδιά της και τα τέσσερα εγγόνια της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ