Πρίγκιπας Άντριου: Χάνει τους στρατιωτικούς του τίτλους & τις βασιλικές πατρωνίες - Σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την Τετάρτη την απόπειρα του πρίγκιπα Άντριου να αποφύγει την κατάθεση αγωγής της Βιρτζίνια Τζιούφρε εναντίον του.

Σε δύσκολη θέση έχει έρθει η Βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αφού ο πρίγκιπας Άντριου, ο δευτερότοκος γιος της, αποποιήθηκε τους στρατιωτικούς τίτλους του και παραιτήθηκε από όλες τις βασιλικές πατρωνίες του.

 

Η ανακοίνωση ήρθε από το ίδιο το Παλάτι,  μία ημέρα αφότου η αμερικανική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημά του να θέσει στο αρχείο την υπόθεση μιας γυναίκας που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση.

«Με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της βασίλισσας» οι τίτλοι και οι πατρωνίες του Δούκα της Υόρκης επέστρεψαν σε εκείνην. Ο Άντριου «θα συνεχίσει να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αυτήν την υπόθεση ως ιδιώτης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

 

Αυτή η σημείωση αφήνει να εννοηθεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα πληρώσει τα νομικά έξοδα και τις αμοιβές των δικηγόρων του.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς της και οι δικηγόροι του χαρακτήρισαν την υπόθεση "αβάσιμη".

Μια βασιλική πηγή είπε ότι ο Άντριου δεν θα χρησιμοποιεί στο εξής τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας» και ότι οι άλλοι ρόλοι του θα ανατεθούν στα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναφέρει η ιστοσελίδα The Guardian.

Η πρόταση απόρριψης της αγωγής συνοψίστηκε σε απόφαση 46 σελίδων από τον ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν Λιούις Κάπλαν. 

Ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε το 2019 σε συνέντευξή του στην εκπομπή BBC Newsnight ότι δεν θυμόταν να έχει συναντηθεί ποτέ με την Βιρτζίνια Τζιούφρε και ότι ο ισχυρισμός της για σεξουαλική σχέση «δεν συνέβη ποτέ». 

Φωτό από ΑΠΕ/EPA

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ