Ντίνα Νικολάου: Κριθαρότο με κολοκύθα και φέτα - το comfort φαγητό που θα σας «ζεστάνει» την καρδιά

Με την προσθήκη της φέτας θα δώσετε την ένταση που χρειάζεται

Υλικά

250 γρ. μέτριο κριθαράκι ΗΛΙΟΣ

500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), κομμένη σε μικρούς κύβους

200 γρ. κολοκύθα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη

850-900 ml ζωμό κότας ή λαχανικών

1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη

80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο

2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά

100-150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη

4 - 5 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας

Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με 1 κουταλάκι κύμινο

Ψήνω την κολοκύθα για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Για το κριθαρότο: Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

Ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι και την τριμμένη κολοκύθα, το υπόλοιπο κύμινο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά

Προσθέτω πασπαλιστά το κριθαράκι και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κριθαράκι

Ξεκινάω να ρίχνω το ζωμό με την τεχνική του ριζότο και προσθέτω ζωμό μόνο όταν απορροφήσει την προηγούμενη δόση

Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για 30 λεπτά περίπου

Αποσύρω το γουόκ από τη φωτιά, διορθώνω το αλατοπίπερο και προσθέτω τους μισούς κύβους κολοκύθας και τη μισή φέτα

Ανακατεύω απαλά και σερβίρω στα πιάτα

Μοιράζω τους υπόλοιπους κύβους, πασπαλίζω με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ