20 εκθαμβωτικά πορτρέτα της Marlene Dietrich από τον «Άγγελο» του 1937

Στην ταινία υποδύεται τη σύζυγο ενός  Άγγλου διπλωμάτη

Ο «Άγγελος» (Angel 1937)  ήταν η τελευταία ταινία που θα έκανε η Marlene Dietrich στο πλαίσιο του συμβολαίου της με την Paramount, που είχε ξεκινήσει το 1930 με το «Μαρόκο» του Josef von Sternberg.

Ήταν επίσης η τελευταία ταινία που θα έκανε με τον σχεδιαστή κοστουμιών Travis Banton, ο οποίος, μαζί με τον Von Sternberg, ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία της «εικόνας» της Dietrich: έντονα ζυγωματικά, άψογη ισορροπία και σεξουαλικότητα με μια δόση γυναικείου μυστηρίου. 

Στο Angel, υποδύεται τη λαίδη Μαρία, σύζυγο του Άγγλου διπλωμάτη Sir Frederick Barker (Herbert Marshall). Κατά τη διάρκεια μιας παρορμητικής επίσκεψης στο Παρίσι, ενώ ο σύζυγός της λείπει για δουλειές, γνωρίζει έναν όμορφο άγνωστο, τον Άντονι Χάλτον (Μέλβιν Ντάγκλας).

Την πηγαίνει για δείπνο και τελειώνουν το βράδυ δίοντας ένα φιλί σε ένα πάρκο πριν εκείνη το σκάσει. Πίσω στο Λονδίνο την κυριεύουν οι ενοχές καθώς, χάρη σε μια σειρά τυχαίων συμπτώσεων, ο Άντονι επιστρέφει στη ζωή της.

Η ταινία δεν έκανε την αναμενώμενη επιτυχία παρόλα τα αστέρια που πρωταγωνιστούν και η Dietrich αν και είχε μεν μια επιβλητική παρουσία, «πάλευε» να μεταδώσει την ταπεινότητα που αναμένεται από τη σύζυγο ενός διπλωμάτη, κάτι που άλλωστε ήταν κόντρα στην εικόνα της. Την ίδια ώρα το θέμα του film ίσως να φάνηκε κάπως «άβολο» στο κοινό του 1937.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση το Angel αποτυπώνει, σχεδόν νοσταλγικά, έναν ευρωπαϊκό τρόπο ζωής που δεν θα υπήρχε για πολύ ακόμη.

Το vintag.es λοιπόν παρουσιάζει 20 πορτέτα της Γερμανίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας, από τον «Άγελλο».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ