Και το χρώμα του 2022 είναι το Very Peri! Το μωβ της μυρτιάς που δημιούργησε η Pantone (φωτό & βίντεο)

Ήρθε η ώρα να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με αγωνία περιμένει ο κόσμος της μόδας, της διακόσμησης και του design, τα χρώματα που θα ανακοινώσει η παγκοσμίου φήμης εταιρεία Pantone.

Μετά από δύο αβέβαιες μάλλον χρονιές το χρώμα του 2022 είναι λοιπόν εδώ, για μας κάνει να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία! Το όνομα του είναι Very Peri.

Πρόκειται ένα χρώμα που «πραγματικά τοποθετεί το μέλλον μπροστά υπό ένα νέο φως» σύμφωνα με τα όσα είπε σε βιντεοκλήση η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

«Αισθανθήκαμε ότι αυτό ήταν το τέλειο χρώμα για να μεταδώσει αυτά τα συναισθήματα για το μέλλον» πρόσθεσε. 

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βρούμε ένα νέο χρώμα, γιατί έχουμε ένα πολύ νέο όραμα για τον κόσμο τώρα» σημείωσε από πλευράς της η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute, και την Laurie Pressman. 

Η νέα αυτή απόχρωση μυρτιάς είναι αποτέλεσμα σχεδόν ενός έτους έρευνας από το Pantone Color Institute, το οποίο αρχίζει να εξετάζει τις χρωματικές τάσεις στα τέλη της άνοιξης. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

«Κοιτάμε πάρα πολλούς τομείς, από τον αθλητισμό μέχρι τη μόδα, για να δούμε γιατί μιλούν οι άνθρωποι», είπε ακόμα η Eiseman, τονίζοντας ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για το metaverse και τις πλατφόρμες gaming βοήθησε να δημιουργηθεί το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιχνίδια επηρέασαν τη συνεχή χρήση του Very Peri ... και θέλουμε πραγματικά το Χρώμα της Χρονιάς να αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει. στον κόσμο γύρω μας».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

Όπως αναφέρει η βρετανική Vogue η απόχρωση έχει επίσης ρίζες από τον φυσικό κόσμο και εκείνο της ευεξίας με φυτά όπως η πασχαλιά, η  λεβάντα και η μυρτιά να προσφέρουν μια ήρεμη αίσθηση σε μια χαοτική περίοδο. 

Το Very Peri εμφανίζεται επίσης στις τελευταίες τάσεις που έρχονται από τον χώρο της ομορφιάς και της μόδας – η επίσημη παρουσίαση του χρώματος από την Pantone περιλαμβάνει εμφανίσεις από τις ανδρικές Lanvin, Chet Lo και Louis Vuitton κολεξιόν.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

 

Να σημειθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημιουργεί ένα χρώμα αντί να ανατρέξει στο αρχείο της και σε αυτό το συνδυάζονται το μπλε και το κόκκινο με απόλυτη αρμονία δημουργώντας έναν μώβ - λιλά τόνο.

«Είναι κυριολεκτικά η πιο χαρούμενη και η πιο ζεστή από όλες τις μπλε αποχρώσεις (..) Λόγω αυτού του κόκκινου τόνου, εισάγει μια αίσθηση καινοτομίας και το νέο είναι αυτό που αναζητούμε» είπε η Leisseman.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ