Ντίνα Νικολάου: Muffins με πενάκια λαχανικών - τα παιδιά θα τα λατρέψουν

 Ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά. Χρησιμοποιήστε κολοκύθα, μελιτζάνα, γλυκοπατάτα…

Υλικά

250 γρ. πενάκια λαχανικών ΗΛΙΟΣ
50 γρ. βούτυρο LURPAK
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
80 γρ. αρακά
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
200 γρ. mozzarella τριμμένη ARLA
50 γρ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
10-12 φύλλα δυόσμου
Αλάτι &amp
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζω τα πενάκια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία

Τα στραγγίζω και τα αφήνω στην άκρη

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν

Τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, το κολοκύθι και τον αρακά και σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα

Boυτυρώνω καλά δύο ταψάκια με θήκες μάφινς

Σε ένα άλλο μπολ βάζω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι βρώμης και χτυπάω με το σύρμα

Προσθέτω τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω

Ρίχνω τις βρασμένες πένες στο μπολ με τα σοταρισμένα λαχανικά και τα μοιράζω στις θήκες μάφινς

Μοιράζω το μείγμα της κρέμας και πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα

Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ