Με μωβ χέρια η βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ασθένεια «προδίδει» η ξαφνική αλλαγή στο χρώμα των άκρων (φωτό & βίντεο)

Τι λένε οι ειδικοι;

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ έχει βρεθεί στο επίκεντρο, με πολλούς να αναρωτιούνται αν η μονάρχης είναι καλά.

Μάλιστα σε πρόσφατες φωτογραφίες από εθιμοτυπική επίσκεψη ενός αξιωματούχου του Υπουργείου Αμύνης στο παλάτι τα χέρια της φαίνονται αρκετά μωβ.

Υπενθυμίζεται ότι η 95χρονη πριν λίγο καιρό πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ενώ παράλληλα δεν παρευρέθηκε στην τελετή της Ημέρας Μνήμης.

Όταν λοιπόν η φωτογραφία από την επίσκεψη του αξιωματικού είδε το φως της δημοσιότητας πολλοί θεώρησαν ότι η υγεία της έχει βελτιωθεί.

Ωστόσο τα «μωβ χέρια» της Βρετανίδας royal δημιούργησαν νέα ερωτήματα αναφορικά με την υγεία της και οι ειδικοί έσπευσαν να «αποκρυπτογραφήσουν» την κατάσταση.

Ο Δρ Jay Verma του Ιατρικού Κέντρου Shakespeare είπε στο Metro: «Μπορεί να είναι σύνδρομο Raynaud ή απλά να είναι πολύ κρύα τα χέρια της».

«Το μωβ χρώμα αποκαλύπτει πρόβλημα στο κυκλοφοριακό» τόνισε ακόμα, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν ξαφνιάζει λόγω της ηλικίας της.

Σύμφωνα με το NHS το σύνδρομο Raynaud’s  είναι κοινό και συνήθως δεν προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με διατήρηση της θερμοκρασίας και συνήθως υποχωρεί μετά από λίγα λεπτά ή ώρες.

Η βασίλισσα είχε φωτογραφηθεί στο παρελθόν με ένα μωβ ψεγάδι στα χέρια της, όταν η βασιλική οικογέβεια της Ιορδανίας την επισκέφτηκε το 2019, σημειώνει ακόμα το Metro.

Σύμφωνα με τον Δρ Giuseppe Aragona, GP και Online Doctor στο Prescription Doctor, υπάρχουν αρκετές ιατρικές εξηγήσεις για την σκούρα αυτή απόχρωση στα άκρα της royal. Όπως είπε «μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη κυκλοφορίας, ευαίσθητο δέρμα, εκτεθειμένες φλέβες, μώλωπες, διαρροή αίματος στον ιστό κάτω από το δέρμα».

«Θα μπορούσε να είναι κυάνωση που εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο στο αίμα. Το αίμα που έχει κανονική ποσότητα οξυγόνου είναι βαθύ κόκκινο και σημαίνει ότι το δέρμα σας έχει το κανονικό του χρώμα, ωστόσο το αίμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο είναι πιο μπλε, γεγονός που κάνει το δέρμα  να έχει μια μωβ απόχρωση» πρόσθεσε ακόμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaime Caroca (@xanm3)

«Είναι γνωστό ότι η κυάνωση μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα εάν το άτομο έχει περάσει ένα μικρό πρόβλημα υγείας, επομένως αυτό μπορεί να συνδέεται με τον πρόσφατο τραυματισμό της». Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής την Κυριακή ότι η βασίλισσα είχε πρόβλημα με την πλάτη της και δεν θα μπορούσε να παραστεί στην τελετή Μνήμης στο Κενοτάφιο.

Υπενθυμίζεται ότι η η μονάρχης έστειλέ πριν λίγες ημέρες ένα συγκινητικό μήνυμα στην Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, μέσω του νεότερου γιου της, του Πρίγκιπα Έντουαρντ, Κόμη του Ουέσσεξ. 

Σύμφωνα με την Sun το μήνυμα της ήταν ότι «κανείς από εμάς δεν μπορεί να νικήσει το χρόνο» και το μετέφερε ο γιος της εξαιτίας της απουσίας της για λόγους υγείας.

Ο Έντουραντ διάβε την ομιλία της μονάρχη ενώ πριν είπε ότι η Ελισάβετ στέλνει «την ειλικρινή και βαθιά απολογία της επειδή δεν μπορεί να είναι εδώ σήμερα».

Ακόμα πρόσθεσε: «Πιστεύω καταλαβαίνεται γιατί και η ίδια λυπάται πολύ». Όλα αυτά έρχονται αφότου έγινε γνωστό πως επτά ανώτατα μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων «μπαίνουν στο παιχνίδι» για να βοηθήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ «για όσο χρειαστεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ