Ντίνα Νικολάου: Σουβλάκια με πικάντικο κοτόπουλο και πιπεριές - τα παιδιά θα τα λατρέψουν

Αν δεν θέλετε να γίνουν πολύ πικάντικα μπορείτε να αφαιρέσετε το πιπέρι καγιέν. Δώστε προσοχή στο ψήσιμο γιατί μπορεί να στεγνώσουν γρήγορα

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μεγάλη πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους

Μαρινάδα

60 ml ελαιόλαδο
40 ml ξύδι βαλσαμικό
Χυμό από ½ λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
3-4 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή και περισσότερο ανάλογα τα γούστα σας
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υλικά της μαρινάδας

2 Ρίχνω τους κύβους του κοτόπουλου, ανακατεύω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη

3 Αφήνω το κοτόπουλο από 3 έως 12 ώρες στο ψυγείο

4 Βρέχω καλά 8-10 καλαμάκια ξύλινα

5 Βγάζω το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στραγγίζω καλά

6 Περνάω εναλλάξ τις πιπεριές και μπουκίτσες κοτόπουλου στα καλαμάκια και τα τοποθετώ επάνω σε μια σχάρα

7 Βάζω τη σχάρα επάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω στο γκριλ για 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά

8 Σερβίρω τα σουβλάκια με πίτες ψημένες και δροσερή πράσινη σαλάτα

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ