Γερμανία: Η Nyke Slawik & η Tessa Ganserer έγραψαν ιστορία στις εκλογές - για πρώτη φορά 2 τρανς βουλευτές στην Μπούντεσταγκ (φωτό)

Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα εξασφαλίζουν μια θέση στο κοινοβούλιο

Δεν υπήρξε ποτέ τρανς άτομο στη Bundestag στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ωστόσο αυτό θα αλλάξει μετά τις εκλογές στην Γερμανία.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, μπροστά από τη συντηρητική παράταξη της απερχόμενης καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).

Σύμφωνα με το Spiegel μετά τα εκλογικά αποτελέσματα οι τρανσέξουαλ πολιτικοί Nyke Slawik και Tessa Ganserer εξασφαλίζουν μια θέση στο κοινοβούλιο.

«Η Tessa Ganserer είναι ασφαλής εκεί μέσα» δήλωσε εκπρόσωπος των Πρασίνων της Βαυαρίας στο Μόναχο.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag» δήλωσε από πλευράς της, σε ανάρτησή της στο Twitter η  Slawik.

Η Ganserer είναι μέλος του κοινοβουλίου της Βαυαρίας από το 2013. Το 2018, η 44χρονη μπήκε στο κρατικό κοινοβούλιο για δεύτερη φορά με το αναδρικό της όνομα.

Στις αρχές του 2019, αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητά της και έκτοτε αποκαλείται Tessa Ganserer, με την 44χρονη να γίνεται η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της (transgender, όρος συνώνυμος του transsexual, αλλά με έμφαση στην ταυτότητα και όχι στη σεξουαλικότητα) με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

«Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει η ίδια στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ