Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Η Κίνα αποφάσισε: Παιδιά και έφηβοι θα παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια μόνο 3 ώρες το Σαββατοκύριακο

Κόφτης στις ώρες του online gaming για τους ανήλικους

Οι κινεζικές πλατφόρμες gaming όπως η Tencent και η NetEase πρέπει να περιορίσουν το διαδικτυακό παιχνίδι σε ανηλίκους σε μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα μετά τους νέους κανόνες που επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται ανακοινώσεις κρατικών μέσων ενημέρωσης. Η αλλαγή πραγματοποιείται ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για τον εθισμό στα παιχνίδια και την ευρύτερη καταστολή των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας.

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα περιορίζονται πλέον σε μία ώρα gaming από τις 8 έως τις 9 το βράδυ την Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο και στις αργίες. Αυτή είναι μια αλλαγή από το προηγούμενο όριο των 1,5 ωρών διαδικτυακού παιχνιδιού τις περισσότερες ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες gaming πρέπει να περιορίσουν το παιχνίδι στο διαδίκτυο εκτός αυτών των ωρών και πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα επαλήθευσης πραγματικού ονόματος για να διασφαλίσουν την επιβολή των νέων κανόνων.

Οι ρυθμιστικές αρχές λένε ότι θα συνεργαστούν επίσης με γονείς και σχολεία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εθισμού στα παιχνίδια μεταξύ των νεαρών Κινέζων.

Οι νέοι κανόνες που εκδόθηκαν σήμερα έρχονται ένα μήνα μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης που περιέγραψε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «πνευματικό όπιο». Αν και η φράση αφαιρέθηκε αργότερα, ο τόνος του άρθρου, ειδικά εκ των υστέρων, άφησε ξεκάθαρα την εντύπωση ότι η κρατική παρέμβαση θα ήταν αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ