Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πόσο προσιτά θα είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα; Liberty, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που πήρε άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους

Οι εταιρείες εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη ιπτάμενων αυτοκινήτων, αλλά τα πάντα είναι θέμα τιμής

Τέλος στην κίνηση στους δρόμους υπόσχονται πως θα βάλουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, με πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο να έχουν ήδη επενδύσει μεγάλα ποσά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ολλανδική PAL-V που έχει παρουσιάσει το Liberty. Πρόκειται για το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που κατάφερε να πάρει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους. Και το μόνο που απομένει προτού το δούμε στους αιθέρες είναι η κατοχύρωση της πιστοποίησης για πτήσεις, κάτι που σύμφωνα με την εταιρεία θα γίνει μέσα στο 2022.

Πολλοί ειδικοί ανά τον κόσμο κρατούν επιφυλακτική στάση, υποστηρίζοντας πως το έδαφος δεν είναι ακόμα πρόσφορο για την έλευση του καθεστώτος της εναέριας αστικής κυκλοφορίας. Αποθαρρυντικά είναι τα ευρήματα και μιας πρόσφατης μελέτης της Pentagon Motor Group, η οποία έρχεται να επισημάνει το δυσθεώρητο κόστος που απαιτείται και την απόκτηση και χρήση ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Ο συνολικός… λογαριασμός θα έρθει κοντά στα 638.000 ευρώ, ένα ποσό που καθιστά την εναέρια μετακίνηση εντός των πόλεων προνόμιο… αποκλειστικά της ελίτ. Ειδικότερα, η μέση τιμή για την αγορά του οχήματος θα είναι γύρω στα 580.000 ευρώ, για να προστεθεί η οικονομική επιβάρυνση που θα απαιτηθεί για το δίπλωμα πιλότου (31.000 ευρώ), την ετήσια ασφάλιση (15.000 ευρώ), τη θέση στάθμευσης (11.500 ευρώ) και το ετήσιο κόστος κίνησης (730 ευρώ).

Για την εξαγωγή των παραπάνω ποσών, κατά την εκπόνηση της μελέτης αναλύθηκαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις μεγαλύτερες εταιρείας του κλάδου, όπως είναι οι PAL-V, AeroMobil, Moller Skycar, Aska, SkyDrive και Terrafugia.

Όπως προαναφέρεται και στο άρθρο του newsauto.gr, τη μεγαλύτερο πρόοδο στο συγκεκριμένο τομέα έχει καταγράψει η PAL-V, με το Liberty. Για την κίνησή του –τόσο στους δρόμους, όσο και στους αιθέρες- θα καταναλώνει βενζίνη η οποία θα του χαρίζει 1.355 χλμ. αυτονομία για χερσαία μετακίνηση και 500 χλμ. για εναέρια.

Η βασική έκδοση είναι το PAV-V Liberty Pioneer Edition που κοστίζει 511.822 ευρώ, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως οι προπαραγγελίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit