Emma Ferrer: "Ήταν βαρύ το όνομα της στους ώμους μου" - Η καλλονή εγγονή της Audrey Hepburn είναι ίδια η γιαγιά της & ακολουθεί τα χνάρια της (φώτο)

"Εύχομαι να είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω και επίσης νιώθω πραγματικά δέος από το ποια ήταν και πόσο εκπληκτική ήταν" η Emma Ferrer συνεχίζει το έργο της γιαγιάς της στη φιλανθρωπία 

Η Emma Ferrer δεν γνώρισε ποτέ τη γιαγιά της που δεν ήταν άλλη από, τον θρύλο της οθόνης και του στιλ η Audrey Hepburn.

Η Emma, γεννήθηκε το 1994, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατο της Hepburn το 1993. Αλλά εμπνεύστηκε από το έργο που έκανε η γιαγιά της κατά τη διάρκεια της ζωής της και το ισχυρό παράδειγμα που άφησε πίσω της σαν κληρονομιά.

Η 27χρονη Ferrer είναι κόρη του γιου της Hepburn, Sean Hepburn Ferrer και της Leila Flannigan.

Ως μοντέλο και ηθοποιός, η Ferrer έχει ακολουθήσει τα βήματα της γιαγιάς της σχετικά με την επιλογή της σταδιοδρομίας της, αλλά κληρονόμησε επίσης την συμπονετική και γενναιόδωρη πλευρά της Hepburn. 

Οι δυσκολίες των παιδικών της χρόνων ενέπνευσαν την Audrey Hepburn να δίνει τη βοήθεια της στους άλλους

Ενώ η Hepburn είναι γνωστή ως η εκλεπτυσμένη star κλασικών ταινιών όπως το «Funny Face», το «Roman Holiday» και η «Sabrina», η αρχή της ζωής της δεν ήταν το ίδιο φωτεινή.

Γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1929, αλλά αφού ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια στα μέσα της δεκαετίας του 1930, η μητέρα της μετέφερε την οικογένεια στις Κάτω Χώρες.

«Ήμουν στην Ολλανδία όταν ξέσπασεε ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής», είπε σε συνέντευξη της το 1988 με τη UNICEF. «Ο τελευταίος χειμώνας ήταν ο χειρότερος απ 'όλους. Το φαγητό ήταν λιγοστό, και ό, τι υπήρχε πήγαινε στα στρατεύματα».

Το 1946, το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών ιδρύθηκε για να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε παιδιά σε όλο τον κόσμο. Εκπρόσωποι της ομάδας ήρθαν στην Ολλανδία και η Hepburn είπε ότι έλαβε προσωπικά βοήθεια από την οργάνωση. «Μπορώ να καταθέσω τι σημαίνει η Unisef,  για τα παιδιά, γιατί ήμουν μεταξύ αυτών που έλαβαν τροφή και ιατρική περίθαλψη αμέσως μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του θανάτου από την πείνα και του υποσιτισμού, φυσικά, αλλά ήμουν πολύ, πολύ υποσιτισμένη».

Η Χέπμπορν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, ταξιδεύοντας στον κόσμο για τη UNICEF

Η παιδική αυτή εμπειρία της Hepburn την οδήγησε να προσφέρει εθελοντική εργασία στη UNICEF αργότερα στη ζωή της. Το 1989, ορίστηκε πρέσβειρα καλής θέλησης και πραγματοποίησε ταξίδια βοήθειας με την οργάνωση σε χώρες που έχουν πληγεί από τον πόλεμο και την πείνα όπως το Μπαγκλαντές και η Αιθιοπία. Στη διάρκεια τους επισκέφτηκε παιδιά και μητέρες σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου το 1992, η Hepburn συμμετείχε σε αποστολές βοήθειας στην Τουρκία, την Κένυα και τη Σομαλία. Την ίδια χρονιά, της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας για τις συνεισφορές της σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Θα ταξίδευε και θα υποστήριζε το έργο της οργάνωσης μέχρι το θάνατό της τον Ιανουάριο του 1993.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ηθική υποχρέωση για εκείνους που έχουν, να δώσουν σε εκείνους που δεν έχουν τίποτα", είπε σε συνέντευξη του 1988. 

Η εγγονή της Hepburn συνεχίζει την ανθρωπιστική δράση  της

Η Emma Ferrar μπορεί να μην είχε γνωρίσει ποτέ τη γιαγιά της, αλλά η συμπόνια της Hepburn για τους ανθρώπους την ενέπνευσε.

"Έχοντας ξεκινήσει το δικό μου ταξίδι, δουλεύοντας με ανθρωπιστικές οργανώσεις, αυτός ήταν ένας τρόπος για να αισθάνομαι πραγματικά μια σχέση με αυτήν", δήλωσε η Ferrer σε συνέντευξη του 2021 στο Today.

Η Ferrerσε μια συνέντευξη της με το Forbes το 2019 ,  μίλησε επίσης για την απόφαση της Hepburn να αλλάξει το παιχνίδι χρησιμοποιώντας τη διασημότητα της για να βοηθήσει άλλους .

«Νομίζω ότι όταν η γιαγιά μου βγήκε στο πεδίο, είδε τον εαυτό της σε εκείνα τα παιδιά που γνώρισε και σε αυτές τις μητέρες επίσης.

Ήταν η πρώτη διασημότητα που έκανε κάτι τέτοιο, αλλά ήταν επίσης η πρώτη δημόσια φιγούρα που πήγε σε αυτές τις χώρες όχι μόνο για να πει γεια στα παιδιά ή να χαιρετήσει τις μητέρες.

Τα κράτησε σφιχτές αγκαλιές φίλησε τα χέρια των μαμάδων. Συμμετείχε πραγματικά σωματικά. Νομίζω ότι δείχνει πολύ καλά πόσο προσωπικά πήρε όλα αυτά και πώς ήθελε να συμμετάσχει με έναν πολύ προσωπικό τρόπο», είπε.

Ήταν ο ενθουσιασμός της Hepburn για την οργάνωση, μαζί με τον ακτιβισμό των γονιών της, που οδήγησε τη Ferrer να ξεκινήσει εθελοντική εργασία  με τη UNICEF ως έφηβη. 

Αργότερα, έγινε εκπρόσωπος της UNICEF και πρέσβης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών

«Ήμουν σε φιλανθρωπικές εργασίες από πολύ μικρή ηλικία. Συμμετείχα σε οικογενειακές προσπάθειες από όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου», δήλωσε η Ferrer στο The Chic το 2019, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Best Life  

«Είναι σαν το να κάνεις καλό για άλλους και να φροντίζεις για όσους έχουν λιγότερα ήταν λέξεις που αποτελούσαν το οικογενειακό λεξιλόγιο με έμμεσες αξίες.

Μεγάλωσα, βλέποντας τις προσπάθειες του πατέρα μου να κάνει τη διαφορά στους γεωγραφικούς και μεταφορικούς τόπους που σήμαιναν κάτι για αυτόν.

Έμαθα ότι αυτό δεν είναι μόνο μια επιλογή, αλλά και μια ανθρώπινη ευθύνη».

Η Ferrer ρίχνει νέο φως στη ζωή της Hepburn 

Το 2020, η σκηνοθέτης Helena Coan κυκλοφόρησε την Audrey, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Hepburn που επικεντρώνεται περισσότερο στις πρώιμες δυσκολίες της και στην επιθυμία της να βοηθήσει άλλους.

Περιλαμβάνει τόσο την Emma όσο και τον πατέρα της, που μιλάνε για την κληρονομιά της διάσημης ηθοποιού.

Η Ferrer είπε στο Harper's Bazaar ότι η ταινία προσέφερε μια βαθύτερη ματιά στη ζωή της γιαγιάς της

"Πιστεύω πραγματικά ότι το μήνυμα που πρέπει να πάρει κανείς από την [ταινία] είναι η Όντρεϊ ένιωσε πόνο και το μετέτρεψε σε κάτι πραγματικά επαναστατικό. Πολλοί άλλοι άνθρωποι στην κατάστασή της θα προσπαθούσαν απλά να μουδιάσουν αυτόν τον πόνο", είπε.

Και αυτό συνεχίζει να εμπνέει τη Ferrer να συνεργάζεται  με τη UNICEF. "Οι άνθρωποι νοιάζονται βαθιά για κάτι που είναι σημαντικό στην οικογένειά τους και ενδιαφέρονται για το τι σημαίνει να συνεχίσουν αυτή την κληρονομιά", είπε σε συνέντευξη του 2019 με τον οργανισμό. "Αν αισθάνονται ότι αυτό τους οδηγεί, τότε αυτό είναι μεταδοτικό".

Καθώς η Ferrer συνεχίζει να χτίζει τη δική της καριέρα, είναι έτοιμη για αναπόφευκτες συγκρίσεις

Μεγαλώνοντας, η Ferrer ασχολήθηκε επίσης με το modeling και την υποκριτική. Έκανε το ντεμπούτο της στο εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου 2014 του Harper's Bazaar και υπέγραψε συμβόλαιο με την Storm Management λίγο αργότερα. Από τότε, είναι μοντέλο για μεγάλους οίκους όπως οι Dior, Givenchy και Tiffany & Co.

Το 2019, συμμετείχε στην ταινία μεγάλου μήκους «The Man in the Attic», ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία του Constantine Venetopoulos. «Έχει αυτήν την πνοή της παλιάς ψυχής. Είναι σχεδόν σαν να είναι από άλλη εποχή. Υπάρχει κάποιο στοιχείο στο DNA της που το καθιστά ικανό να γίνεται αυτό το άλλο άτομο», δήλωσε ο Venetopoulos στο The New York Post για τη Ferrer.

Όσον αφορά το πού βλέπει την καριέρα της να πηγαίνει, η Ferrer είπε στο The New York Post: «Ενεργώ πολύ ήπια και πολύ αργά. Θέλω να μπορώ να έχω την ελευθερία να συμμετέχω σε καλλιτεχνικά έργα που πιστεύω».

Στο Instagram, η Ferrer μοιράζεται μια άλλη καλλιτεχνική πλευρά της - είναι επίσης ζωγράφος και έκανε ένα έργο το 2020 προς τιμήν της γιαγιάς της.

Σε  συνέντευξή που έδωσε  το 2021  στο Today, η Ferrer είπε ότι το να ζεις με την επιτυχία που είχε η Hepburn στους ώμους είναι ένα βάρος.

«Όταν  ήμουν 21 σκεφτόμουν: «Εντάξει, τι έχω κάνει;». Είναι αναπόφευκτο να συγκρίνομαι μαζί της και να απελπίζομαι.

Εύχομαι να είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω και επίσης νιώθω πραγματικά δέος από το ποια ήταν και πόσο εκπληκτική ήταν». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ