Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Ένα πανέξυπνο διακοσμητικό κόλπο που θα απογειώσει τη διακόσμηση του σπιτιού σας

Kρατήστε αυτό το τip και μεταμορφώστε τον χώρο σας... 

Εδώ και αρκετά χρόνια, η πρώτη σκέψη που κάνουν οι ιδιοκτήτες όταν θέλουν μια μεγάλη αλλαγή στο σπίτι τους είναι να επενδύσουν τους τοίχους με ταπετσαρία.

Τι γίνεται όμως όταν μένετε σε σπίτι με ενοίκιο; Ευτυχώς υπάρχει μια εναλλακτική που θα σας λύσει τα χέρια χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μεγάλες παρεμβάσεις.

Οι κουρτίνες είναι ένας εύκολος και πολύ δημιουργικός τρόπος για να φρεσκάρετε την εσωτερική σας διακόσμηση. Τελευταία, μάλιστα, δεν περιορίζονται στα παράθυρα αλλά γίνονται η ιδανική λύση για να καλύψετε άδειους τοίχους ή άλλες περιοχές του σπιτιού που χρειάζονται ανανέωση. Είτε τις χρησιμοποιείτε για να καλύψετε μια ντουλάπα, είτε ως υποκατάστατο των έργων τέχνης, ένα είναι το σίγουρο: έχουν την δύναμη να μεταμορφώσουν οποιονδήποτε χώρο.

Δώστε βάθος Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες για να δώσετε βάθος και δραματικότητα σε οποιονδήποτε χώρο και να πειραματιστείτε με την διακόσμηση του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, στην παρακάτω φωτογραφία ο χώρος παίρνει νέα ζωή με μια κουρτίνα που είναι τοποθετημένη πίσω από τον καναπέ. Τα έντονα χρώματα και τα vintage μοτίβα είναι ιδανικά αν θέλετε να αφήσετε το διακοσμητικό σας αποτύπωμα.

διακοσμητικό κόλπο

Ο χώρος παίρνει νέα ζωή με μια κουρτίνα που είναι τοποθετημένη πίσω από τον καναπέ.

Δημιουργήστε θεατρικό σκηνικό Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες σε συνδυασμό με ταπετσαρία, ακριβώς όπως συμβαίνει στο γραφείο της παρακάτω εικόνας. Τα έντονα χρώματα και τα φλοράλ μοτίβα συνδυάζονται πολύ αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας έναν χώρο με δραματικότητα και βάθος.

διακοσμητικό κόλπο

Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες σε συνδυασμό με ταπετσαρία.

Προσθέστε υφές Οι κουρτίνες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να φέρετε νέες υφές και να δημιουργήσετε ζεστούς και φιλόξενους χώρους. Στο υπνοδωμάτιο της παρακάτω φωτογραφίας χρησιμοποιούνται πίσω από το κρεβάτι και λειτουργούν παράλληλα ως κεφαλάρι και ως έργο τέχνης. Είναι μια μικρή παρέμβαση που όμως έχει τη δύναμη να ανανεώσει ολόκληρο τον χώρο.

διακοσμητικό κόλπο

Οι κουρτίνες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να φέρετε νέες υφές αναφέρει το spirossoulis.

Χτίστε την κομψότητα Οι κουρτίνες μπορούν να αξιοποιηθούν για να εισάγετε μία νέα αισθητική και να φέρετε κομψότητα στον χώρο σας. Στην παρακάτω φωτογραφία θα τις δείτε πίσω από το κομοδίνο να εξυπηρετούν διττό σκοπό: αφενός  χρησιμοποιούνται για σκίαση και αφετέρου δίνουν έναν «φλοράλ» τόνο στο δωμάτιο.

Μπορείτε φυσικά να τις προεκτείνετε αρκετά πέρα από τα όρια του παραθύρου. Συνδυάστε τις με μερικά διακοσμητικά αντικείμενα που κινούνται στην ίδια αισθητική (όπως εδώ το βάζο με τα λουλούδια) και θα δείτε τον χώρο σας να απογειώνεται.

διακοσμητικό κόλπο

Οι κουρτίνες μπορούν να αξιοποιηθούν για να εισάγετε μία νέα αισθητική και να φέρετε κομψότητα στον χώρο σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ