Όταν η Λαίδη Νταϊάνα περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Καννών: Η γαλάζια τουαλέτα - εμπνευσμένη από την Grace Kelly, το 80ς φόρεμα (φωτό & βίντεο)

Όλα τα βλέμματα στις Κάννες ήταν στραμμένα πάνω στην πριγκίπισσα του λαού

Ήταν στις 15 Μαΐου του 1987 όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο περπάτησαν στο κόκκινο χαλί του 40ου Φεστιβάλ Καννών.

Η 25χρονη τότε Lady Di, είχε γίνει ήδη μητέρα (ο Ουίλιαμ ήταν 4 και ο Χάρι 2 ετών) και ήταν παντρεμένη με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου για σχεδόν έξι χρόνια.

Όλα τα βλέμματα στις Κάννες ήταν στραμμένα πάνω στην πριγκίπισσα του λαού, ειδικά το βράδυ, όταν το ζευγάρι παραβρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας The Whales of August" με πρωταγωνιστές τους Bette Davis και Lillian Gish και σκηνοθέτη τον Βρετανό Lindsay Anderson.

Η Νταϊάνα είχε επιλέξει να φορέσει μια γαλάζια στράπλες τουαλέτα με ένα μαντήλι στο λαιμό από το ίδιο ύφασμα. Ήταν μια δημιουργία της σχεδιάστριας Catherine Walker και σύμφωνα με την Paris Match είχε φτιαχτεί ειδικά για αυτή την περίσταση με έμπνευση ένα από τα φορέματα της Grace Kelly για το θρυλικό «La Main au Collet» του Hitchcock.

Πριν από αυτό ωστόσο - κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Nice Côte d'Azur - η Lady Di είχε εμφανιστεί με ένα φόρεμα που αντιπροσώπευε πλήρως την μόδα της δεκαετίας του 80.


Ήταν ένα ασπρόμαυρο ριγέ φουστάνι με φούσκωμα στο κάτω μέρος το οποίο είχε συνδυάσει με ένα μακρύ λευκό σακάκι και γόβες στο ίδιο χρώμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ