Ο διασημότερος ντετέκτιβ για κλοπές έργων τέχνης σε καταιγισμό tweets για τον ελαιοχρωματιστή: Συμμετείχε & σε άλλες σημαντικές ληστείες ή αγοραπωλησίες

Γράφει για τον δράστη ότι «είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους» στον χώρο

Η υπόθεση με τους κλεμμένους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη, οι οποίοι βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα, έχει απασχολήσει τον κορυφαίο ντετέκτιβ για κλοπές έργων τέχνης Arthur Brand.

Ο Ολλανδός ντετέκτιβ έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες πολλές αναρτήσεις στο Twitter για τα έργα τέχνης και για τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή.

 

Στα ποστ του αναρτά άρθρα από τον ελληνικό Τύπο, ενώ σε ορισμένα από τα tweets του αναφέρει για τον δράστη της «ληστείας του αιώνα» που έγινε το 2012 ότι «είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους» στον χώρο των κλοπών έργων τέχνης.

Σε άλλη του ανάρτηση ο Arthur Brand έχει δημοσιεύσει αποκλειστικές φωτογραφίες από το διαμέρισμα όπου έκρυβε τους πίνακες ο 49χρονος αλλά και απ'οταν - όπως υποστηρίζει - ο δράστης τους είχε πακετάρει με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ολλανδία, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο δράστης είχε συμματάσχει και σε άλλες σημαντικές ληστείες ή αγοραπωλησείες δημοσιεύοντας μάλιστα και μια φωτογραφία του στην οποιά είναι μαζί με Βρετανούς αστυνομικούς.

EUROKINISSI

«Ήθελε να μάθει αν έχει αφήσει ίχνη και έτσι έκανε κάτι πολύ έξυπνο. Μπήκε στην Αγγλική Αστυνομία. Αν περάσει αυτό το τεστ, δεν θα υπήρχαν ίχνη» έγραψε στο tweet.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος έχει υποστηρίξει ότι έδρασε μόνος του και δεν είχε σκοπό να πουλήσει τους πίνακες ωστόσο ο Brand πιστεύει ότι είχε συνεργούς στην ληστεία.

«Το παιχνίδι τελείωσε. Ο Γιώργος δεν λέει όλη την αλήθεια. Ξέρω ότι θέλει να προστατεύσει κάποιους και θυσιάζει τον εαυτό του (...) Αυτό είναι κατανοητό. Για παράδειγμα ο Γιώργος αρνείται ότι υπήρχε και συνεργός μετά την κλοπή. Όμως δεν είναι έτσι. Συνεργός υπήρχε» τόνισε δε σε συνάντευξη που έδωσε στο documentonews.gr.

«Υπάρχει και κάτι ακόμη που θέλω να αποκαλύψω. Ξέρω ότι ο Γιώργος είχε εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις στη Γαλλία και σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που δεν θέλω να κατονομάσω. Ο Γιώργος ξέρει γιατί μιλάω. Γι αυτό του ζητώ ευγενικά να αποκαλύψει λεπτομέρειες γι αυτή την ιστορία και να μας βοηθήσει ώστε τα πράγματα να επιστρέψουν και εκεί. Όπως έκανε χαρούμενους και τους Έλληνες με την επιστροφή του εθνικού θησαυρού του Πικάσο. Άνθρωποι από μία χώρα που ο Γιώργος τους αγαπά. Ελπίζω να διαβάσει αυτό το μήνυμα» είχε προσθέσει.

Οι Πινακες που έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη ο ελαιοχρωματιστής

Η κλοπή είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012 και οι πίνακες που αφαιρέθηκαν από τον δράστη ήταν του Πάμπλο Πικάσο και του Πιτ Μοντριάν.

Το έργο του Πικάσο είχε τίτλο "Γυναικείο Κεφάλι" και είχε δωρηθεί το 1949 από τον καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό, ως φόρος τιμής για την προσφορά των Ελλήνων στην αντίσταση κατά του ναζισμού.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Ο δεύτερος πίνακας, του Ολλανδού ζωγράφου, έχει τίτλο "Ο Ανεμόμυλος Στάμμερ". Είχε κλαπεί επίσης ένα σχέδιο σε χαρτί, των αρχών του 17ου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο), το οποίο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το πέταξε στην λεκάνη της τουαλέτας του, γιατί πίστεψε πως καταστράφηκε αφού το χρησιμοποίησε για να σκουπίσει αίματα από το χέρι του τη νύχτα της κλοπής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ