Ο εγγονός της Ελίζαμπεθ Τέιλορ συνεχίζει τον αγώνα της για τους ανθρώπους που πάσχουν από Aids - "H γιαγιά θα ήταν περήφανη για μένα" (φώτο)

Με την ευκαιρία του Pride Month, ο 35χρονος εγγονός της διάσημης σταρ, μιλά για τις νέες  δράσεις του Ιδρύματος της γιαγιάς του 

Ο εγγονός της Elizabeth Taylor, Quinn Tivey, συνεχίζει το έργο της στο Ίδρυμα Elizabeth Τaylor Aids Foundaation. 

Με την ευκαιρία του Pride Month, ο 35χρονος εγγονός της διάσημης σταρ, γράφει στο People, για τις νέες  δράσεις του Ιδρύματος.

Πριν από τριάντα χρόνια, η γιαγιά μου ίδρυσε το Ίδρυμα Elizabeth Taylor AIDS Foundation για να παρέχει άμεση φροντίδα σε άτομα που ζουν και έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV και το AIDS.

 

 

Ο αγώνας ενάντια στο HIV / AIDS ήταν τόσο ζωτικό μέρος της κληρονομιάς της, και παρόλο που ο αγώνας έχει τελειώσει, έχω την τιμή να βλέπω το ETAF να συνεχίζει το έργο του - εκπαιδεύοντας τους νομοθέτες, ευαισθητοποιώντας το κοινό, καταρρίπτοντας τους μύθους και μειώνοντας τον φόβο και στίγμα. Ξέρω ότι η γιαγιά θα ήταν επίσης υπερήφανη για αυτό το έργο.

Σήμερα, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Elizabeth Taylor AIDS " Ο ιός HIV δεν είναι έγκλημα", σε συνεργασία με την Gilead Sciences, επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των ποινικών νόμων και των κυρώσεων που στοχεύουν σήμερα στα άτομα που ζουν με τον ιό HIV.

 

 

Οι παρωχημένοι νόμοι που θεσπίστηκαν πριν από δεκαετίες λόγω του φόβου και του στίγματος προς τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV δεν έχουν προσαρμοστεί στη σύγχρονη επιστήμη.

Αυτοί οι άδικοι νόμοι προάγουν το στίγμα και τις διακρίσεις και λειτουργούν ως εμπόδια στην πρόοδο.

 

 

Με τα σωστά φάρμακα, τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV μπορούν να έχουν μη ανιχνεύσιμα ιικά φορτία με τον ιό, επομένως είναι ουσιαστικά μη μεταδιδόμενα.

Παρ 'όλα αυτά, τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV σε περισσότερες από 30 πολιτείες χρεώνονται  και χαρακτηρίζονται ως εγκληματίες λόγω της κατάστασής τους.

Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον ιό HIV σε αυτές τις καταστάσεις, δεν απαιτείται απόδειξη μετάδοσης ούτε πρόθεση βλάβης για καταδίκη.

 

 

Οι ποινικοί νόμοι για τον ιό HIV επηρεάζουν δυσανάλογα και στοχοποιούν  πολλές από τις ίδιες κοινότητες που επίσης επηρεάζονται δυσανάλογα από τον ιό HIV:

 

 

Γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των τρανς γυναικών.  BIPOC (Μαύροι, αυτόχθονες και άλλοι έγχρωμοι). Κοινότητες με χαμηλό εισόδημα. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα επαγγέλματα που σχετίζονται με το σεξ, και μετανάστες.

 

 

Οι μαύροι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ όλων των νέων μολύνσεων από τον ιό HIV και είναι έξι φορές πιο πιθανό να φυλακιστούν από τους λευκούς.

 

 

Η γιαγιά θα ήταν απίστευτα περήφανη για το έργο που έγινε μέσω της πρωτοβουλίας «Ο ιός HIV δεν είναι έγκλημα».

 

 

Η γιαγιά υπερασπίστηκε αυτό που πίστευε, ζώντας τολμηρά και θαρραλέα.

 

 

Ποτέ δεν θα λύγιζε κάτω από οποιαδήποτε  πίεση και σίγουρα δεν θα υποστηρίζε το status quo εάν δεν αισθανόταν ότι αυτό λειτουργεί σωστά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ