O Dave είναι συνταξιούχος 72 ετών: Θετικός στον κορωνοϊό 43 φορές, ασθενής για 305 ημέρες, νοσηλεύτηκε 7 φορές (φωτό - βίντεο)

Θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση συνεχούς λοίμωξης. 

Ένας 72χρονος άνδρας από την Βρετανία έβγαινε θετικός στον Covid-19 για 10 μήνες συνεχόμενα.

Πλέον θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση συνεχούς λοίμωξης, δήλωσαν οι ερευνητές την Πέμπτη.

Ο Dave Smith, ένας συνταξιούχος δάσκαλος οδήγησης από τον Μπρίστολ στη Δυτική Αγγλία, δήλωσε ότι έκανε τεστ και βγήκε θετικός 43 φορές, νοσηλεύτηκε επτά φορές και είχε κάνει σχέδια για την κηδεία του.

"Είχα παραιτηθεί από τον εαυτό μου, είχα καλέσει την οικογένεια να την αποχαιρετήσω, έκανα ειρήνη με όλους", είπε στον BBC.

 

 

Η σύζυγός του, Λίντα, η οποία έμεινε σε καραντίνα μαζί τουστο σπίτι δήλωσε: «Υπήρχαν πολλές φορές που πιστέψαμε πως δεν θα τα καταφέρει.  Ήταν μια κόλαση ενός έτους».

Ο Ed Moran, ένας σύμβουλος σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και North Bristol NHS Trust, δήλωσε ο Smith "είχε ενεργό ιό στο σώμα του" καθ 'όλη τη διάρκεια. 

Ο Smith ανάρρωσε με ένα κοκτέιλ θεραπειών συνθετικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία Regeneron αναφέρει το timesofindia.

"Είναι σαν να σου δίνεται η ζωή σας πίσω"είπε.  

Αυτός και η σύζυγός του άνοιξαν ένα μπουκάλι σαμπάνιας  όταν τελικά πήρε αρνητικό τεστ στα χέρια του, 45 ημέρες μετά τη λήψη του φαρμάκου Regeneron και περίπου 305 ημέρες μετά την πρώτη του λοίμωξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ