Ο Dior της Σαντορίνης στους Δελφούς & στην Κνωσσό - Το επίσημο site του Dior με βίντεο από της ξεναγήσεις της Maria Grazia Chiuri

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη επίδειξη

Ο Dior οργανώνει ντεφιλέ στην Αθήνα σήμερα 17 Ιουνίου για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν «Croisière 2022». 

«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε...στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ». 

 

 

Η παρουσίαση της νέας κολεξιόν του οίκου μόδας θα μεταδοθεί live, ενώ στα social media δημοσιεύθηκαν βίντεο από τις επισκέψεις που έκανε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri στην Κνωσό, τη Σαντορίνη και τους Δελφούς, για τις ανάγκες της νέας συλλογής. 

 

 

 

 

Αρχικά η καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior, ξεναγήθηκε στην Κνωσσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου. Εκεί «σε ένα μέρος που τόσο συχνά συνδέεται με τον μύθο του Μινώταυρου, ανακάλυψε τη σημασία των γυναικών στη θρησκεία», αναφέρει, ο οίκος Dior στη σχετική ανάρτηση. 

 

 

 

 

Η Chiuri συνέχισε το ταξίδι «για τις θεές σε όλη την Ελλάδα», στο πλαίσιο της έρευνας για την κολεξιόν, με επίσκεψη στη Σαντορίνη.

 

 

Ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι αναδεικνύει «τη λατρεία των γυναικείων θεοτήτων και των μοναδικών ανθρωπομορφικών κεραμικών», σημειώνει ο οίκος μόδας.

 

 

 

 

 

 

Στον τρίτο σταθμό του ταξιδιού της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior βρέθηκε στους Δελφούς και ο οίκος μόδας σημειώνει στην ανάρτησή του ότι οι ιέρειες κατείχαν θέσεις με μεγάλη εξουσία στον αρχαίο κόσμο. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ