Croque Madame: Ο Γιάννης Λουκάκος δείχνει πως να φτιάξουμε το σάντουιτς των γαλλικών μπιστρό - Με μπεσαμέλ & λιωμένα τυριά (βίντεο)

Και ένα tip από τον σεφ για να γίνει ακόμα πιο λαχταριστό!

ΥΛΙΚΑ

Για το Croque Madame

100 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ

40 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο

40 γρ. τσένταρ, τριμμένο

20 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

2 φέτες ζαμπόν

20 γρ. μουστάρδα Dijon

2 φέτες μπριός

1τεμ. αυγό

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Croque Madame

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.

Με ένα στρογγυλό τσέρκι, κόβουμε στο κέντρο τη μία φέτα του μπριός χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το κομμένο κομμάτι. Απλώνουμε τις φέτες στον πάγκο εργασίας και τις αλείφουμε με τη μουστάρδα και τη μισή μπεσαμέλ. Μοιράζουμε το μείγμα των τυριών και στις δύο φέτες κρατώντας λίγο για το τελείωμα. Προσθέτουμε μία  φέτα ζαμπόν και ενώνουμε τις δύο φέτες δημιουργώντας ένα σάντουιτς, προσέχοντας να έχουμε την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετούμε το σάντουιτς με τη κομμένη πλευρά στο τηγάνι. Δίνουμε ωραίο χρώμα και με μία σπάτουλα γυρίζουμε το σάντουιτς και δίνουμε χρώμα και στην άλλη πλευρά.

Αφού το σάντουιτς έχει πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψί.Αφαιρούμε το κομμένο κομμάτι από την πάνω φέτα του σάντουιτς και στη τρύπα που έχει δημιουργηθεί, σπάμε μέσα ένα αυγό και αλατίζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C  μέχρι να αρχίσει να ψήνεται το αυγό χωρίς να ψηθεί ο κρόκος για 7’ περίπου. Βγάζουμε από τον φούρνο το σάντουιτς, απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ανεβάζουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για περίπου 5΄λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Tip :

*Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο είδος ψωμιού που δεν είναι πλούσιο σε λιπαρά όπως το μπριός, προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα.

*Για μεγαλύτερη ευκολία στην εκτέλεση μπορούμε να τηγανίσουμε το αυγό χωριστά και να τα σερβίρουμε από πάνω

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ