TopWoman η Εύα Ασδεράκη: Η Ελληνίδα διαιτητής στην «τιτανομαχία» Τζόκοβιτς - Ναδάλ - το Roland Garros είναι ελληνικό terrain (βίντεο)

Το 1997 ήταν για πρώτη φορά διατητής σε αγώνα αντισφαίρισης

Ελληνική υπόθεση το φετινό Roland Garros καθώς εκτός από το ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληνας που περνάει στον μεγάλο τελικό, έχουμε και μια Ελληνίδα διαιτητή στην «τιτανομαχία» του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ.

Ο λόγος για την Εύα Ασδεράκη που κερδίζει επάξια τον τίτλο της TopWoman αφού δεν είναι η πρώτη φορά που θα διευθύνει ένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Η ίδια ήταν διαιτητής και στον μεγάλο τελικό του US Open 2015 ανάμεσα στον Σέρβο και τον Ρότζερ Φέντερερ, ενώ τότε είχε γίνει και η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε τον  τελικό ανδρών.

Ποια είναι όμως η Ελληνίδα διαιτητής  Εύα Ασδεράκη;

Η Εύα Ασδεράκη , γεννημένη στις 27 Ιανουαρίου 1982 στη Χαλκίδα, είναι διαιτήτρια του τένις.Ήταν υπεύθυνη για την διαιτησία αγώνων WTA, ολυμπιακών αγώνων το 2008 και βραβεύτηκε με το Χρυσό Δίπλωμα. Το 2015 ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό του αμερικανικού όπεν, ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, με την ρυθμική γυμναστική και την αντισφαίριση, 16 ετών το 1997 ήταν για πρώτη φορά διατητής σε αγώνα αντισφαίρισης ενώ το 1997 τελείωσε την αντίστοιχη σχολή της Ε.Φ.Ο.Α. και σταμάτησε την αντισφαίριση για να αφοσιωθεί στην διαιτησία.

Το 2002 σε σχολή του Λουξεμβούργου πήρε το πρώτο διεθνές σήμα και από το 2008 έχει το ανώτερο, gold, το 2005 "σφύριξε" τον πρώτο της τελικό Γκραντ σλαμ στο Γουίμπλεντον. Σαν διαιτητής συμμετείχε και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Από το 2012 είναι παντρεμένη με τον Βρετανό Πολ Μούρ και μένουν στο Μόνκτον Κομπ λίγο έξω από το Λονδίνο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ