Ντίνα Νικολάου: Semifreddo με φράουλες, αβοκάντο και βασιλικό - Μια ιδιαίτερη συνταγή με πλούσια θρεπτικά συστατικά!

Οι φράουλες αποτελούν πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο

ΥΛΙΚΑ

800 ml κρέμα καρύδας (παγωμένη στο ψυγείο για 1 νύχτα)
1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
80 γρ. μέλι
2 κουτ. γλυκού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
130 γρ. φράουλες, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
Φρέσκα κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Ντύνω με μεμβράνη μια κλασσική, μακρόστενη φόρμα για κέικ φροντίζοντας να εξέχει αρκετά η μεμβράνη από τα πλάγια. Βάζω το αβοκάντο, το μέλι, τον βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Aνοίγω την κρέμα καρύδας και την αδειάζω σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ, προσθέτω το μείγμα του αβοκάντο και τις φράουλες και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.

ΒΗΜΑ 2 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα και αφήνω στην κατάψυξη για 6 ώρες.Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω το σεμιφρέντο σε μακρόστενη πιατέλα. Στολίζω με κόκκινα φρούτα, τα φυστίκια Αιγίνης, κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Ο DR Δημήτρης Γρηγοράκης για την διατροφική αξία της συνταγής της Ντίνας Νικολάου:

Οι φράουλες αποτελούν πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και να προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση και την καταστροφή. Σε συνδυασμό με την παρουσία της βιταμίνης Ε που προέρχεται από τα φιστίκια Αιγίνης, προσφέρεται σημαντική προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Παράλληλα, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε ωφέλιμα λιπαρά. Έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη, βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και συμβάλει στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη 2. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες της ομάδας Β και ιδιαίτερα σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ και ψευδάργυρο. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω θρεπτικών συστατικών σχετίζονται με ισχυρά αντιφλεγμονώδη οφέλη, τη θωράκιση του ανοσοποιητικού και γενικότερα με την καλή υγεία. Όσο για την υπέροχη γεύση του αποτελέσματος της συνταγής, είναι βέβαιο ότι θα την ανακαλύψετε και φυσικά θα τη λατρέψετε!

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ