Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 6 φυτά που θα «οχυρώσουν» το σπίτι μας από τα κουνούπια - Ποια τα tips που μας δίνει;

Φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες

Οχυρώστε το σπίτι σας από τα ενοχλητικά και επικίνδυνα πλέον κουνούπια φυτεύοντας στη βεράντα σας τα φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες.

Μελισσόχορτο Φυτέψτε μελισσόχορτο στη βεράντα ή τον κήπο σας και διώξτε τα κουνούπια χιλιόμετρα μακριά. Το φυτό αυτό προτιμάται από πολύ κόσμο εξαιτίας της διακριτικής μυρωδιάς λεμονιού που έχει. Τρίψτε τα φύλλα του πάνω στο δέρμα σας για να μην σας πλησιάσουν καθόλου τα έντομα. Είναι ένα φυτό που χρειάζεται αρκετό νερό.

Το μελισσόχορτο χρησιμοποιούνταν από τα παλιά χρόνια, και συγκεκριμένα κατά τον μεσαίωνα, για να φτιάνονται ελιξίρια νεότητας. Επίσης χρησιμοποιούνταν πολύ για να θεραπεύεται η μελαγχολία, ο λήθαργος αλλά και η κακή μνήμη.

Tip Εκτός από την απώθηση των κουνουπιών το μελισσόχορτο κάνει καλό και στον ύπνο. Μάλιστα, μια έρευνα έδειξε πως το συγκεκριμένο φυτό βοηθάει πολύ γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση ώστε να κοιμούνται πολύ καλύτερα.

Σιτρονέλλα Η σιτρονέλλα είναι ένα φυτό που απωθεί πολύ τα κουνούπια καθώς και άλλα έντομα. Γι'αυτό το λόγο τη χρησιμοποιούν ως κύριο συστατικό των διαφόρων αντικουνουπικών προϊόντων.Αγαπάει τον ήλιο και θέλει πολύ πότισμα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατηφές Τα φύλλα του έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά, λόγω της πυρεθρίνης που περιέχουν, ένα συστατικό για πολλά φυτοφάρμακα. Φυτεύεται πανεύκολα σε γλάστρες ή κήπο και μπορείτε να το βρείτε σε πολλά χρώματα όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, κεραμιδί. Εκτός από την εντομοαπωθητική του δράση, το κατηφές θα γεμίσει τη βεράντα σας με όμορφα χρώματα.

Λεβάντα Εκτός από τα κουνούπια διώχνει και το σκόρο από τα ντουλάπια. Δεν είναι απαιτητική δεν χρειάζεται πολύ νερό. 

 

Tip Από τη λεβάντα μπορείτε να φτιάξετε και ένα υπέροχο αρωματικό σπιτιού. Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως η λεβάντα είναι ένα χαλαρωτικό φυτό που η μυρωδιά του ηρεμεί πολύ τα μωρά. Φτιάξτε αιθέριο έλαιο λεβάντας ή αγοράστε έτοιμο από το φαρμακείο και ρίξτε 10 σταγόνες στον αρωματικό λύχνο στο παιδικό δωμάτιο, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Αρμπαρόριζα Η αρμπαρόριζα συγγενεύει με το γεράνι. Έχει έντονη μυρωδιά που δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Είναι φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα και καθόλου απαιτητικό. Το μόνο αρνητικό της είναι πως μυρίζει σαν λιβάνι και γι'αυτό δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε πολύ κόσμο.

Βασιλικός Υπάρχουν πολλά είδη βασιλικού αλλά την μεγαλύτερη αντικουνουπική δράση έχουν ο λεμονοβασιλικός και ο ταυλανδέζικος. Για να τον διατηρήσετε πρέπει να τον ποτίζετε αρκετά και να αφαιρείτε τα μπουμπούκια του, ώστε να μην ανθίσει και αποδυναμωθεί. Επίσης, για να αναδυθούν τα αρώματά του μπορείτε που και που να τινάζετε τα φύλλα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ